Hulp nodig bij kwijtschelding aanvragen?

19 maart 2021 om 17:45 Lokaal Deel je nieuws

De brieven van de gemeentelijke belastingen en de waterschapslasten vallen weer op de deurmat. Betalen… maar lukt dat wel? Mensen met een laag inkomen hebben mogelijk recht op (gedeeltelijke) kwijtschelding van deze aanslagen. Hulp nodig bij het aanvragen van de kwijtschelding? Het HipHelpt inloopspreekuur is weer geopend en helpt mensen graag verder.

Inloopspreekuur

In het begin van dit jaar is het spreekuur vanwege de coronamaatregelen een tijd gesloten geweest. Toch hoort men vragen om hulp bij online-zaken regelen. Sinds deze maand is het spreekuur weer opengegaan. Er zijn wat extra voorzorgsmaatregelen genomen. Betere afstanden met de hulpvragers en een scherm er tussen, maximaal 2 mensen tegelijk in de wachtruimte: het spreekuur wil er zijn voor mensen, maar wil er ook alles aan doen om veilig te zijn voor de bezoekers en de vrijwilligers.

Met de actuele situatie van aanslagen van de gemeente Ede en het GBLT wilden we niet langer ‘onbereikbaar’ blijven. HipHelpt, de naam zegt het: de vrijwilligers willen helpen.

Naar kwijtscheldingen kan er ook hulp geboden worden bij de aanvraag Ede-doet-mee of uitleg gegeven worden over brieven of checken van toeslagen. Het inloopspreekuur is te vinden: Posthoornstraat 8, dinsdag en donderdag van 10 tot 12 uur.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie