De jonge ondernemer Edin van den Brink
De jonge ondernemer Edin van den Brink Ilse van den Brink

Ondernemer in de dop!

21 maart 2021 om 17:27 Lokaal Deel je nieuws

‘Hoi, avonturier mijn naam is Edin! En ik ben 9 jaar oud. Ik houd van mountainbiken. En graag wil ik dat jíj´ dat ook met jouw vrienden kan ervaren.’ Dat is de openingszin van de website www.mountainbikekinderfeestje.nl. Op zich niets bijzonders, ware het niet dat die Edin niet alleen kinderen aanspreekt om een mountainbike te huren voor een kinderfeestje, maar – ondanks zijn jeugdige leeftijd - ook de directeur/eigenaar van dit bedrijfje is.

Edin van den Brink is inderdaad pas 9 jaar. Tijdens de eerste coronagolf was het ook voor hem zoeken naar zinvolle bezigheden. ‘s Morgens leren en huiswerk maken en ’s middags vrij. Daarom ging hij meestal maar mountainbiken met een Snelle Jelle in de achterzak van zijn fietsshirt. Tijdens een van die tochten ontstond het idee om zijn nieuwe hobby om te zetten in een eigen bedrijfje. In de garage naast zijn ouderlijk huis stonden al twee mountainbikes. Maar voor een bedrijfje waren veel meer mountainbikes nodig. Via subsidies van zijn ouders en opa hengelde hij maar liefst €750 bij elkaar. Goed voor de aanschaf van twaalf gebruikte mountainbikes voor kinderen. Papa maakte de website en de onderneming was geboren: ‘Van den Brink mountainbikeverhuur voor kinderfeestjes en gezinsuitjes’. Inmiddels loopt het als een trein; in de voorjaarsvakantie was hij volledig volgeboekt met kinderen en ouders uit het hele land.

En hoe werkt dat in de praktijk? Heel simpel! Je kunt Edin bereiken via 06 of via de mail. Je geeft aan met hoeveel personen je een kinderfeestje wilt houden en je meldt je bij de garage naast het huis van Edin. De fietsen staan dan al klaar en zijn gecontroleerd. De best passende fiets wordt door Edin uitgezocht, de hoogte afgesteld, de verplichte helm gepast en een proefrondje gemaakt. Dan op weg, meestal achter Edin aan, naar het startpunt van de route van 4,5 km. Na vijf minuten ben je al op de route. Volgens de website: ‘De eerste speciale kindermountainbike route met jumps, kombochten en korte klimmetjes’.

Voor de begeleiding gaan altijd volwassenen mee. En omdat het een feestje is, is er ook limonade en wat te eten in de vorm van een Snelle Jelle of Vlugge Japie. En de kosten? Die vallen reuze mee. Die heeft directeur Edin eigenhandig vastgesteld na uitvoerige vergelijking met soortgelijke bedrijfjes in de directe omgeving… die er natuurlijk niet zijn. In ieder geval niet met zo’n jonge ambitieuze ondernemer aan het hoofd

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie