Evanita Verbeek-van Steenbergen, Reijer van Steenbergen en Wilma Boonzaaijer.
Evanita Verbeek-van Steenbergen, Reijer van Steenbergen en Wilma Boonzaaijer. Ted Walker Fotografie

Keramiek is dé ideale vloerbedekking volgens Steenbergen

24 maart 2021 om 12:10 Zakelijk

DE KLOMP Krasvrij, hittebestendig, vormvast, geen verkleuring en een grote diversiteit aan kleuren en natuurlijke uitstraling. De eigenschappen van de keramische tegels van Steenbergen uit De Klomp. 10.000 vierkante meter showroom wacht op de klant.

door Freek Wolff

Het monumentale pand van de voormalige boerenbond telt drie verdiepingen (rolstoeltoegankelijk) met een keur aan tegels. Natuursteenlook, houtlook, betonlook, waaltjes, het is er allemaal. Voor woonkamers, badkamers, keukens, toiletten, winkelpanden en stijlvolle kantoorgebouwen.
,,Met onze sierbestrating die je in de tuin legt, zijn we natuurlijk al heel lang bekend”, zegt Reijer van Steenbergen, de man die het bedrijf in 1982 oprichtte. ,,Met de binnentegels zijn we in 2014 kleinschalig in de kelder begonnen met één medewerker. Vier jaar later was dit zo’n succes dat de tak ‘binnentegels’ helemaal op zich zelf kwam te staan. Inmiddels runnen we dit bedrijf met zes enthousiaste medewerkers.”

Van Steenbergen wijst er meteen op dat bezoekers niet afgescheept worden met een paar losse tegeltjes, maar juist het effect van complete vloeren en wanden kunnen bekijken. Want in elke tegel zijn nuances zichtbaar. En de keuze is enorm, met duizenden soorten, voornamelijk afkomstig uit gespecialiseerde fabrieken in Italië, Spanje en Portugal. ,,Daar ligt de bakermat van de keramiek. Het wordt gefabriceerd van natuurlijk materiaal, want het is een mengeling van kwarts, grint, klei, kleurstof en natuurlijke grondstoffen. Dit wordt onder hele hoge druk geperst en gaat de oven in. Zo worden de tegels gebakken bij een temperatuur van 1200 graden. Dan krijg je het eindproduct dat onverwoestbaar een zeer onderhoudsvriendelijk is. Bovendien is het zeer geschikt als je vloerverwarming hebt, want keramiek houdt de warmte vast. Het is dé ideale vloerbedekking.”
De formaten variëren van 10 bij 10 centimeter tot 120 bij 120 centimeter. Ook zijn er nog grotere tegels beschikbaar van 120 bij 260 centimeter, wat ontzettend mooi is aan de wand in de badkamer. ,,En we hebben zelfs de grootste tegelafmeting van Europa in onze showroom: 160 bij 360 centimeter, met een marmerlook.’’
De stijlen zijn eindeloos, van trendy, strak design tot klassiek, frivool, bont en speels. Van grof getrommeld tot superglad gepolijst. Tegels voor elke smaak. ,,Alles wat je kunt fotograferen, kun je immers in keramiek namaken. De castle stones-look wordt veel verkocht.” Bij Steenbergen zijn zelfs complete badkamers en toiletten ingericht met tinten die bij elkaar passen, om op die manier een volledig beeld te tonen. Alles is immers groot en ruim uitgestald. ,,Dan krijg je écht een idee wat er bij jou thuis komt te liggen. Soorten genoeg!”

Steenbergen, Stationsweg 10, De Klomp. Telefoonnummer 0318-573413 (in coronatijd op afspraak te bezoeken), www.steenbergentegels.nl.

Dit is een artikel uit magazine De Etalage, dat woensdag 24 maart als bijlage is verschenen bij Ede Stad.nl. Uw bedrijf ook in de schijnwerpers in onze kranten en op onze websites? Bel voor gratis media-advies met Frans de Kleuver (f.d.kleuver@bdu.nl / 06-55780474) en Dick van Laar (d.v.laar@bdu.nl / 06-55706843).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie