De winkel aan de Parkweide in Ede.
De winkel aan de Parkweide in Ede. Fresh2day

Eigenaar Fresh2day: ‘Ik ben altijd voor kwaliteit gegaan’

25 maart 2021 om 12:10 Zakelijk

EDE De beste kwaliteit, verse vis uit Yerseke en vers bereide, gezonde maaltijden. Kip2day van Harald van den Hudding in winkelcentrum Parkweide in Ede heeft haar assortiment uitgebreid. ,,Maar we zijn geen kipwinkel die ook een visje verkoopt’’, zegt Van den Hudding.

door Ted Walker

Hij voelt zich kiplekker en als een vis in het water in zijn nieuwe specialiteitenwinkel. Harald van den Hudding wist al van begin af aan dat hij meer wilde dan alleen kip verkopen in Parkweide.
Een eerdere uitvoering van die plannen viel in duigen omdat het pand dat hij op het oog had een andere bestemming kreeg. ,,Ik heb deze vestiging van Kip2day vijf jaar geleden tegelijk met de opening van de Parkweide geopend. Daarnaast mag ik al dertig jaar eenzelfde winkel in Barneveld runnen. Ook heb ik al tien jaar een vestiging in Voorthuizen. Ik had dus al genoeg te doen. Maar ik vond en vind dat Parkweide zo veel perspectief heeft, dat ik toch nog een derde winkel begonnen ben.’’

RECHTSTREEKS UIT YERSEKE Nu het dan zover is dat Van den Hudding ook vis en verse maaltijden gaat verkopen, is het ook tijd voor een nieuwe naam. En omdat zowel de maaltijden als de vis en de kip vers zijn, heet de winkel voortaan Fresh2day. ,,Met die naam is eigenlijk het belangrijkste gezegd. Ik ben altijd voor kwaliteit gegaan. En dat doe ik nu met de vis weer. Die komt rechtstreeks uit Yerseke bij Adri en zoon vandaan. Zij leveren topkwaliteit vis, schaal- en schelpdieren. Samen met Evert Beukens als visspecialist in de winkel hebben we goud in handen. Neem onze kibbeling. Evert gebruikt net een andere samenstelling van meel dan collega’s, hetgeen resulteert in een super krokant jasje. Mijn vrouw nam onlangs wat mee naar huis, een kwartiertje rijden. Thuis aangekomen was de kibbeling nog steeds heerlijk knapperig.’’

ECHT GEZOND ETEN Harald benadrukt daarbij dat alle maaltijden en snacks zonder toevoegingen bereid worden. ,,Alles is kakelvers en zonder smaakversterkers, conserveringsmiddelen of dat soort chemische toevoegingen. Wij willen graag dat onze klanten tegen een redelijke prijs écht gezond kunnen eten. Wat we bereiden? Dat is verschillend, maar ruwweg van stamppotten tot paella, maar we verkopen natuurlijk ook salades, gevulde stokbroodjes en op bestelling maken we een gourmetschotel. Als de coronamaatregelen het straks weer toelaten gaan we ook weer helemaal vol gas met onze beroemde partypannen. Die worden uitgebreid met vishapjes en maaltijden. U vraagt, wij draaien’’, zegt Harald van den Hudding tot besluit.

Fresh2day, Parkweide 22 6718 DJ Ede. Telefoonnummer: 0318 308153. Mail: ede@kip2day.com

Dit is een artikel uit magazine De Etalage, dat woensdag 24 maart als bijlage is verschenen bij Ede Stad.nl. Uw bedrijf ook in de schijnwerpers in onze kranten en op onze websites? Bel voor gratis media-advies met Frans de Kleuver (f.d.kleuver@bdu.nl / 06-55780474) en Dick van Laar (d.v.laar@bdu.nl / 06-55706843).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie