Chris van Haren
Chris van Haren Theo Beumer

DVO laat PKC wankelen

24 maart 2021 om 22:06 Korfbal

BENNEKOM ,,Erg zonde’’. Dat was de logische reactie van Richard van Vloten na afloop van de ontmoeting tegen PKC/Vertom. In Papendrecht had DVO/Accountor in de eerste wedstrijd om de play-offs lang zicht op een stunt, maar moest in de slotfase toch capituleren: 23-22.

,,Ik ben enorm trots op mijn team’’, ging de trainer verder. ,,Wij hebben bijna een perfecte wedstrijd gespeeld. Veel beter dan wij in de reguliere competitie hebben laten zien. Hadden ook het hele duel het initiatief. Het enige wat we nalaten was bij een 20-22 voorsprong de wedstrijd in het slot te gooien.’’

In het eerste bedrijf ging het steeds gelijk op, waarbij DVO wel op 9-12 kwam. Met een 13-13 gelijke stand gingen de ploegen rusten. Ook in de tweede helft wisten de Bennekommers de titelfavoriet meer dan goed tegenstand te bieden.

In de slotfase ging het dan toch mis voor de bezoekers. ,,Wij hadden meer moeite aan de bal te komen, doordat de rebounds voor PKC waren. Zij verdedigden ook strakker, waardoor wij ook moeizamer goede kansen konden krijgen. Uiteindelijk gooien zij de bal in de laatste minuut er in. De laatste poging van Gertjan Meerkerk ging er niet in.’’

,,Buiten twee gemiste strafworpen en een paar gemiste doorloopballen, hebben wij het meer dan goed gedaan. Zeker gezien ook wat er allemaal rond de club is gebeurd, alleen maar complimenten voor mijn team. Wij gaan er zaterdag nog vol voor. We willen het PKC nog een keer moeilijk maken, en zien dan wel te winnen.’’

Mocht DVO zaterdag winnen, volgt er dinsdag in Papendrecht een derde wedstrijd. Bij verlies is de zaalcompetitie voor DVO afgelopen.

Doelpunten: Gertjan Meerkerk 5, Koen van Roekel en Chris van Haren 4, Robbe de Wit 3, Renée van Ginkel en Caitlin Keller2, Daniëlle Boadi en Adriënne van Ofwegen 1.