De geboorte van een lammetje bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide.
De geboorte van een lammetje bij de schaapskooi op de Ginkelse Heide. Paul Klein

Het is volop lente op Wandelen in Ede

25 maart 2021 om 14:16 Lokaal Deel je nieuws

Om mensen te inspireren om in coronatijd de eigen natuur nog meer te ontdekken heeft website WandeleninEde.nl een nieuw initiatief gelanceerd. 'Het Edese Wandelparadijs,' een dynamische online expositie met de meest inspirerende foto’s van Edese natuurgebieden. Aan het project werken tien Edese wandelfotografen mee. Het thema is ‘Ede in de lente’.

Burgemeester René Verhulst, zelf een actieve wandelaar, opende in februari het eerste deel van de expositie, ‘Ede in de winter’. Het tweede deel dat vandaag online ging heet ‘Ede in lente’ en laat zien hoe barstensvol leven het voorjaar zit. De natuur komt in Ede letterlijk naar je toe met pasgeboren lammetjes, veulens, zwijnebiggetjes en kalfjes van reeën en edelherten. Verder veel bloemen en vlinders, maar ook hazen, eekhoorntjes en een bonte verzameling vogels.

De online expositie ‘Ede in de lente’ loopt tot eind juni. Daarna komt er een nieuwe online expositie, over de zomer. Hiermee brengt WandeleninEde.nl het werk van Edese wandelfotografen in één expositie bijeen. “Het mooie is dat nu alle musea dicht zitten je deze foto-expositie gewoon vanaf de bank kunt bezoeken,” aldus initiatiefnemer Marc van der Woude. “Het is een co-creatief project. In principe kan iedereen die dit aanspreekt en mooie natuurfoto’s maakt aanhaken en werk inzenden. We selecteren wel kwalitatief op scherpte, compositie, kleur, uniciteit en sfeer/emotie, en kijken ook naar spreiding over de Edese natuurgebieden."

Tijdens de lockdown wordt er veel meer gewandeld. Om vitaal te blijven, om er even uit te zijn, en omdat de natuur in moeilijke tijden rust geeft. Dat merkt WandeleninEde.nl ook aan het aantal bezoekers dat het afgelopen jaar in snel tempo toenam. De website biedt een compleet overzicht van alle nu 125 wandelroutes op het grondgebied van de gemeente Ede en is de afgelopen maanden volledig vernieuwd. Alle routes zijn geactualiseerd en voorzien van inspirerende informatie en gpx-bestanden. In de wekelijkse nieuwsbrief die op vrijdagmiddag verschijnt worden ‘insider-tips’ gegeven. Wandelaars kunnen zich hiervoor aanmelden op de website.

https://www.wandeleninede.nl/

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie