Afbeelding
Pixabay

Ruim 77.000 inwoners van Ede hebben een rijbewijs

26 maart 2021 om 15:30 Verkeer en vervoer

EDE Begin dit jaar hadden ongeveer 11,4 miljoen Nederlanders een rijbewijs. Dat betekent dat bijna acht op de tien 17-plussers een auto mogen besturen. Dat cijfer ligt in de gemeente Ede op 82,8 procent van de inwoners van 17 jaar of ouder, wat neerkomt op 77.184 inwoners.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Het aantal mensen met een rijbewijs nam iets toe ten opzichte van vorig jaar. Wegens coronamaatregelen daalde het aantal nieuw uitgegeven autorijbewijzen, omdat rijexamens afnemen lange tijd niet mogelijk was. Tegelijkertijd werden verlopen rijbewijzen automatisch verlengd.

Het rijbewijsbezit ligt in landelijke gemeenten vaak een stuk hoger dan in verstedelijkte gebieden. Zo is Renswoude één van de gemeenten met het hoogste percentage inwoners met een rijbewijs (91,1 procent), in Amsterdam ligt dat cijfer op 63 procent.

Op onderstaande interactieve kaart zie je per gemeente het percentage inwoners (17+) met een autorijbewijs. Dit getal bepaalt de kleur op de kaart. Ook zie je het absolute aantal inwoners met een autorijbewijs. Deze cijfers zijn door het CBS gemeten op 1 januari 2021.


Het CBS heeft voor het percentage rijbewijsbezitters het aantal inwoners met een autorijbewijs afgezet tegen het aantal inwoners op 1 januari 2020: over 2021 waren nog geen regionale bevolkingscijfers per leeftijdsgroep.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie