Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Pixabay

Studenten delen zelfgemaakte vogelhuisjes uit aan Edese ouderen

26 maart 2021 om 15:08 Maatschappelijk

EDE De huidige lockdown en verscherpte coronaregels zorgen voor minder ontmoeting bij ouderen. Zij zitten veelal meer thuis en missen het contact met anderen. Daarom werken welzijnsorganisatie Malkander, het Technova College en opleidingsbedrijf ReVaBo samen aan een project om vogelhuisjes te verspreiden onder ouderen in de gemeente Ede.

De vogelhuisjes worden gemaakt door de studenten van het TechNova College en worden door stagiairs van Malkander rondgebracht en overhandigd aan de ouderen. De initiatiefnemer, een docent bouwkunde aan het TechNova College in Ede, heeft het project opgezet om zijn studenten aan te zetten iets te doen voor anderen in de samenleving. 

KNIPOOG ,,Dit is genieten en zo mooi om te zien”, zegt het docententeam van de opleiding bouwkunde. ,,Wat we hier zien, is dat enthousiaste bewogen jongeren, de school, opleiders, het werkveld en ouderen elkaar tegenkomen in dit project. Respect is niet ver te zoeken maar tastbaar aanwezig, niet in het minst bij onze jongeren. Bewustwording dat we elkaar nodig hebben en van elkaar kunnen leren, met een knipoog voor de ouderen die het moeilijk hebben in deze tijd.’’ 

Inmiddels is het idee van de docent bouwkunde uitgegroeid tot een project waar meerdere partijen aan deelnemen. De mbo-studenten van TechNova maken de vogelhuisjes en stagiairs van Malkander, allemaal studenten van de Christelijke Hogeschool Ede, regelen het project verder. Er is daarmee volgens de initiatiefnemers een mooie samenwerking ontstaan tussen mbo- en hbo-studenten. ReVaBo Oosterbeek, opleidingsbedrijf voor in de bouw, zal meehelpen bij het maken van de vogelhuisjes om een bijdrage te leveren.

De medewerkers van Malkander zien ernaar uit om de ouderen te ontmoeten. Met het contactmomentje en het kleinigheidje hopen ze ervoor te zorgen dat de ouderen zich eventjes minder alleen voelen. ,,Hierdoor kunnen we de ouderen stimuleren en activeren om vol te blijven houden”, aldus een stagiair.

Edenaren van 67 jaar of ouder die wel zo’n contactmomentje kunnen gebruiken of iemand kennen die er behoefte aan heeft, kunnen hun contactgegevens naar stagiaires@malkander-ede.nl sturen met het onderwerp ‘Aanmelding project vogelhuisjes’. Dit kan ook telefonisch doorgegeven worden bij Malkander via 0318 208 080. Er zijn ongeveer 125 vogelhuisjes beschikbaar. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie