Afbeelding
Google Streetview

Bewoners Emmalaan in Ede voelen zich ‘weer in de kou staan’

29 maart 2021 om 18:30 Verkeer en vervoer

EDE Bewoners van de Emmalaan, verenigd in een werkgroep, voelen zich ,,weer in de kou staan, niet serieus genomen, buiten spel gezet.” Dat schrijven zij aan de gemeenteraad. 

Eerder al trokken zij aan de bel over de verkeersonveilige situatie in hun straat. Volgens bewoner Rien Fidder waren zij sinds eind november weer in gesprek met de gemeente, maar ,,onze vragen werden niet of onvolledig beantwoord, de problematiek die we aankaartten werd niet als urgent genoeg gezien. We zijn ten einde raad en voelen ons weer stuklopen op de bureaucratie van bepaalde ambtenaren en bestuurders van de gemeente Ede.”

TOENAME VERKEER De Emmalaan is een drukke ontsluitingsweg met veel zwaar bouwverkeer. De bewoners ervaren gedurende langere tijd overlast van regelmatig te hard rijdend verkeer en dat zorgt naast geluidsoverlast in toenemende mate voor verkeersonveiligheid. ,,De komst van de Parklaan zou ertoe moeten leiden dat de verkeersdruk op de Tooroplaan/Emmalaan zou afnemen. Zorgwekkend is dat uit de modelberekeningen van de gemeente blijkt dat er binnen 10 jaar een forse verkeerstoename van ruim 50 procent zal zijn op de Emmalaan. Dat leidt zonder meer tot een nog grotere toename van verkeersonveiligheid en verslechtering van de leefbaarheid voor de bewoners.”

We voelen ons weer stuklopen op de bureaucratie van bepaalde ambtenaren en bestuurders van de gemeente Ede

CONSTRUCTIEF GESPREK Een petitie van de werkgroep is door 80 huishoudens ondertekend, ook door bewoners van aanliggende lanen. Veilig Verkeer Nederland heeft onderzoek gedaan naar de verkeersveiligheid op de Emmalaan. Er is in november vorig jaar een constructief gesprek gevoerd met wethouder Peter de Pater, een verkeersdeskundige en omgevingsmanager. Er is toegezegd om te onderzoeken wat er gedaan kan worden aan het vergroten van de verkeersveiligheid en het beperken van de (geluids)overlast voor bewoners. 

CONTROLES ,,Sindsdien zijn er geen concrete toezeggingen gedaan, anders dan het tijdelijk plaatsen van een matrixbord en het verzoek aan de wegbeheerder om persoonlijk contact met ons op te nemen”, zegt Fidder namens de werkgroep. ,,De politie neemt onze zorgen betreffende de verkeerssnelheid wel serieus. Zij gaat controles uitvoeren, maar geeft tegelijk aan dat deze het probleem niet zullen oplossen. Daarvoor zijn structurele maatregelen (bijvoorbeeld flitspalen) en/of aanpassingen infrastructuur nodig.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie