De Boer koos ‘op latere leeftijd’ voor het coachingsvak, nadat zij er zelf achter kwam dat ze hoogsensitief, ofwel hooggevoelig is.
De Boer koos ‘op latere leeftijd’ voor het coachingsvak, nadat zij er zelf achter kwam dat ze hoogsensitief, ofwel hooggevoelig is. Ted Walker Fotografie

Annelyn de Boer coacht hoogsensitieve personen (HSP)

31 maart 2021 om 12:30 Zakelijk

EDE Je hebt een groot inlevingsvermogen en rechtvaardigheidsgevoel. Je bent creatief, hebt oog voor detail en hebt een zorgzaam karakter. Je zintuigen zijn fijngevoelig en kunnen helaas ook overprikkeld raken. Herken jij je in deze woorden en loop je regelmatig vast? Dan zou je wel eens een hoogsensitief persoon (HSP) kunnen zijn en kan Annelyn de Boer helpen.

door Ted Walker

De praktijk van Annelyn de Boer Coaching bestaat dit jaar 12,5 jaar. De Boer wordt dit jaar 60 en koos dus ‘op latere leeftijd’ voor het coachingsvak, zo’n drie jaar nadat zij er zelf bewust achter kwam dat ze hoogsensitief, ofwel hooggevoelig is.

WEGCIJFEREN De Boer voelt zich dankbaar dat ze inmiddels al zo’n 2000 hoogsensitieve personen bij hun kracht heeft kunnen brengen. ,,Allemaal mensen die meer licht op aarde brengen”, zegt zij. ,,Dat klinkt een beetje zweverig, maar dat is het niet. Hoogsensitieve personen zijn over het algemeen mensen die liefde brengen, die voor een ander gaan en zichzelf vaak wegcijferen. Dat komt onder andere doordat zij de ander en de omgeving zo goed kunnen aanvoelen en die personen vanuit automatisme willen helpen. Hun eigen grenzen bewaken zij vaak niet of niet goed genoeg. Een HSP geeft daardoor regelmatig meer energie weg dan dat hij/zij heeft en komt dan zelf tekort. Zij zetten zichzelf vaak klem omdat zij een hoge druk ervaren door de verwachtingen van anderen maar vooral zelfopgelegde verwachtingen. Hier valt heel veel winst te halen en daar draag ik graag mijn steentje aan bij”, zegt Annelyn.

KRACHT Doordat HSP-en alles intenser ervaren liggen lichamelijke en psychische klachten op de loer. ,,Veel hoogsensitieven lopen tegen een burn-out aan als zij zichzelf nog niet goed genoeg begrijpen, zichzelf nog niet accepteren en niet handelen naar wat zij nodig hebben. Door samen te zoeken naar wat écht bij de persoon past en te leren grenzen te bewaken worden kwaliteiten steeds minder vaak valkuilen. De gevoeligheid op zich wordt gelukkig niet minder maar inzicht in wat er gebeurt en wat de gevolgen zijn, maken dat je de grip op je sensitiviteit terugkrijgt. Je komt dan veel meer in je kracht te staan en kunt jouw ware ‘droom’, jouw zielsopdracht, de reden waarom je hier op deze aarde bent, eindelijk gaan leven”, zegt De Boer tot besluit.

Informatie: Annelyn de Boer Coaching, Sweelincklaan 86, 6711 EX Ede, 06 16232822, www.adbcoach.nl 

Extra tip voor hoogsensitieve personen: www.deweekvandehsp.nl van 14 tot en met 20 juni met veel mooie activiteiten landelijk en per regio.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Annelyn de Boer Coaching. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie