Afbeelding
Moerschy/Pixabay

Steun voor Edenaren die woonkosten niet meer kunnen betalen

30 maart 2021 om 12:45 Wonen

EDE Inwoners van de gemeente Ede die door de coronacrisis zijn teruggevallen in hun inkomen kunnen een tegemoetkoming in hun woonkosten aanvragen. De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen voor wie de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. De hoogte van de tegemoetkoming bedraagt maximaal 500 euro per maand.

Wethouder Hester Veltman (Werk en Inkomen): ,,We zien dat de steunpakketten hun werk doen maar ook dat er mensen zijn die nét buiten de boot vallen. Inwoners die nog wel een inkomen hebben, maar als gevolg van de coronacrisis hun vaste lasten voor wonen niet of niet helemaal meer kunnen betalen. Deze mensen willen we met de TONK-regeling ondersteunen.”

Met de tegemoetkoming wil de gemeente voorkomen dat mensen die hun huur of hypotheek niet meer kunnen betalen, een beroep moeten doen op de bijstand of in het uiterste geval zelfs hun huis moeten verlaten. Huishoudens met een daling door de coronacrisis van meer dan 25 procent van hun netto-inkomen en een beperkt eigen vermogen, komen in aanmerking. Voor deze regeling maakt het niet uit of iemand werkzoekend, in loondienst of ondernemer is. Op www.ede.nl/tonk staan de precieze voorwaarden en informatie over de hoogte van de tegemoetkoming.

De TONK is met terugwerkende kracht aan te vragen voor de periode van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021. Aanvragen kan vanaf 6 april via www.ede.nl/tonk.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie