Optreden bij een locatie van s' Heerenloo
Optreden bij een locatie van s' Heerenloo Sandra Louwes

Festival 'Popup in corona tijden' op herhaling

30 maart 2021 om 15:33 Sport Deel je nieuws

Omdat het corona virus ons nog steeds niet los laat organiseert artistiek leider Arno Setz nogmaals het Popup in Corona tijden voor mensen in isolement. “Hopelijk voor het laatst.” Benadrukt de Edenaar. “We willen wat betekenen bij het dragen van de laatste zware loodjes. Er zijn voor kwetsbare mensen, het zorgpersoneel of anderen die zwaar getroffen zijn door het virus en de maatregelen.”

Setz kreeg vanuit de hele gemeente Ede nog altijd aanvragen voor optredens. “Met daarbij soms schrijnende verhalen. We hebben daarom met ons Popup team besloten nog 1 keer on tour te gaan. Als wij, met de fantastische inzet van (Edese) muziekmakers, nog iets kunnen betekenen dan zou dat een lichtpuntje zijn. En daar hebben we allemaal behoefte aan.”

Daarom gaat Popup nog 1 keer op tournee. Langs ziekenhuizen, verzorgingshuizen of mensen die thuis in isolement zitten. Allen krijgen een muzikale act in hun tuin, op een balkon of op de weg voor het huis of de instelling. Solo of als duo met 1,5 meter ertussen. “Alles volgens de regels van het RIVM uiteraard en in samenspraak met de gemeente Ede.”

Op 10 april wordt afgetrapt met een optreden van zangeres Walinda de Jong in het Goed Leven huis in Bennekom. De instelling kijkt enorm uit naar een optreden vertelt contactpersoon Ingrid van Veldhuizen - van Der Hart. “Ze zijn groot fan van Marco Borsato, Nick en Simon en Guus Meeuwis. Het is fantastisch dat de zangeres speciaal voor ons huis liedjes van hun heeft ingestudeerd”.

Volgens Setz proberen ze bij elke instelling wat maatwerk te geven. “We hebben een heel breed scala aan artiesten en genres die meedoen. Bijvoorbeeld Lara Holland met Hollandse meezingers, een draaiorgel, klarinettisten en bands die golden oldies vertolken.

Via de Ede Doet bonnen hopen we nog wat ondersteuning te krijgen om zoveel mogelijk optredens te kunnen geven. Uw bon of donatie kunt u doneren op www.ededoet.nl bij ‘Popup in Corona tijden’. Dit kan nog tot 5 april.

Weet jij een locatie waar muziek, mime, theater, dans etc ontspanning kan brengen laat het ons weten. Is er ergens een tuin waar alle bewoners zicht op hebben? Of balkons? We horen het graag.
Wil jij als artiest hier aan meewerken laat het ons ook weten. We hebben verschillende acts maar hoe leuk zou het zijn om, zolang het kan en verantwoord is, dit te kunnen doen voor mensen die in isolement zitten.

Optreden voor een flat met ouderen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie