Het HMT, het Happietaria Management Team wil met de verkoop van gerechtenboxen geld inzamelen voor vrouwen in Afrika.
Het HMT, het Happietaria Management Team wil met de verkoop van gerechtenboxen geld inzamelen voor vrouwen in Afrika. Eigen foto

Happietaria zamelt geld in voor vrouwen in Afrika

1 april 2021 om 08:35 Zakelijk

EDE Terwijl alle horeca nog dicht is, is de organisatie van Happietaria Ede druk bezig met de laatste voorbereidingen voordat het restaurant open kan. Niet om een statement te maken, maar om geld op te halen voor het goede doel.

Het pop-uprestaurant komt tijdelijk naar Ede toe om geld op te halen voor vrouwen in Afrika die, volgens de organisatie, nog te vaak afhankelijk zijn van de mannen om hen heen. ,,Het is fantastisch om me daarvoor in te kunnen zetten”, vertelt bestuurslid Lisa Keijzer (22).

STUDENTEN Happietaria is een concept wat in verschillende studentensteden terugkomt. Zo was er al een Happietariarestaurant in bijvoorbeeld Wageningen en Utrecht. ,,We worden geholpen vanuit Tearfund, zij geven ons tips in de voorbereiding.” Verder bestaat de organisatie uit vrijwilligers. ,,Zij helpen ons in PR, maar ook in allerlei andere zaken.”

De plannen om een restaurant te openen op een mooie locatie in Ede vielen echter in het water toen de organisatie zich besefte dat de horeca dicht zou blijven. ,,Dat is balen, maar daar spelen we nu op in door Happieboxen te verkopen. Gerechtenboxen zodat mensen thuis zelf het eten kunnen maken.”

Er is onder meer een borrelbox en Congo-box met typisch Congolees eten. ,,We hopen op deze manier alsnog een mooi bedrag binnen te halen.”

MOOI PROJECT Communicatiestudente Lisa Keijzer zet zich in voor Happietaria omdat ze eigenlijk naar het buitenland zou gaan voor haar minor. ,,Toen dat door corona niet doorging en ik dit voorbij zag komen, leek het me een prachtig alternatief.” Vanuit het HMT, het Happietaria Management Team, is ze onder meer verantwoordelijk voor de PR. ,,Het leuke is dat je naast het goede doel ook heel goed leert samenwerken. Het is echt een mooi project zo!”

Om het project op touw te zetten is Happietaria afhankelijk van veel geld. Zo worden er sponsoren gezocht en kunnen mensen binnenkort de Happieboxen al reserveren. Het pop-uprestaurant gaat vanaf 6 mei open en bestellen kan tot en met 29 mei. Via Instagram legt de organisatie uitgebreid uit waarom Happietaria volgens hen in actie komt.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Happietaria Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie