Afbeelding
pixabay

Geen ‘corona-babyboom’ zichtbaar in Ede

31 maart 2021 om 10:31 Mensen

EDE Er zijn vorige maand in heel Nederland bijna 13.500 baby’s geboren. Dat zijn er ruim zeshonderd meer dan in februari 2020, dat nota bene een schrikkeldag meer telde. Van een ‘corona-babyboom’ is in de gemeente Ede echter geen sprake. In onze gemeente werden vorige maand zelfs vier minder geboortes genoteerd; 120 baby’s in februari 2021 tegenover 124 in februari 2020.

Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van het CBS. Volgens het CBS worden er sinds begin februari meer baby’s geboren dan verwacht. De nieuwe Nederlandertjes die dit jaar zijn geboren lijken daarmee de eerste lichting ‘coronababy’s’ te vormen. Zij zijn namelijk in principe negen maanden na april of mei geboren.

Van de omliggende gemeenten noteerden Barneveld, Scherpenzeel, Renswoude en Arnhem wel een (kleine) toename in het aantal geboortes, maar ook in Wageningen werden minder geboortes geteld en in Renkum en Veenendaal zelfs veel minder.

Bekijk de verschillen tussen februari 2020 en februari 2021 per gemeente op onderstaande kaart. Klik op een gemeente voor meer informatie.


Over de cijfers: Op bovenstaande kaart vind je per gemeente het aantal levend geboren kinderen in februari 2021 en februari 2020. Het absolute verschil tussen deze twee cijfers bepaalt de grootte van de bol en de de kleur. Een getal boven nul geeft aan dat er (in absolute zin) vorige maand meer baby’s werden geboren, dit zijn de blauwe bollen. Een negatief cijfer duidt op een daling en is dus in rood ingekleurd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie