Afbeelding
Ted Walker

Hart van Nederland in actie voor gestolen hond Bobby

2 april 2021 om 15:18 Dieren

EDE Het is inmiddels een week geleden dat Boerenfox Bobby werd gestolen uit dierenasiel De Hof van Ede. Als gevolg van grote lokale media-aandacht werd de gestolen hond in de afgelopen week nog wel herkend toen een man met hem in de omgeving van de Koeweg liep. ,,Het vervelende is dat deze man, zover we weten, geen vaste woon- of verblijfplaats heeft. Het kan dus zijn dat hij Ede inmiddels heeft verlaten. We zijn daarom heel blij dat de verdwijning van Bobby, door het SBS programma Hart van Nederland, landelijk nieuws wordt gemaakt.”

door Ted Walker

Extra zuur aan de verdwijning van de Boerenfox is het feit dat de drie-jarige Bobby binnenkort naar zijn nieuwe baasje zou gaan. ,,Bobby verblijft al enige tijd bij ons, en dat is niet voor niets’’, legt Carmen Silos van de dierenbescherming uit. ,,Hij kan erg overstuur raken van onbekende mensen. Bovendien heeft Bobby speciaal voer nodig. Krijgt hij dat niet, dan gaat hij daar last van krijgen. We waren dus heel blij voor Bobby dat we een match hadden gevonden met een nieuw baasje.’’

LAGE DREMPEL In het interview met Joya de Boer van Hart van Nederland spreekt Silos de hoop uit dat het goed gaat met Bobby en dat degene die hem nu heeft goed voor hem zorgt. Daarnaast probeert Silos de drempel zo laag mogelijk te maken om de hond terug te brengen. ,,Breng hem desnoods naar een dierenarts’’, herhaalt Silos de mogelijkheid die de dierenbescherming eerder via de media opperde. 

WIJE WERELD De opnames voor het item werden gedaan op Europarcs De Wije Wereld. Dit recreatiepark werd op de dag dat Bobby gezien werd op de Koeweg in Otterlo onterecht in verband gebracht met de verdwijning van een hond, als gevolg van een burgernetbericht en aannames die vervolgens een eigen leven gingen leiden. ,,Het beeld was toen inderdaad dat na de verdwijning van de hond in Bennekom en de diefstal van Bobby een derde hond was weggenomen. Daarbij werd het recreatiepark genoemd als de plaats van de diefstal. Maar dit is niet juist. Het betrof die dag Bobby en die is niet weggenomen bij De Wije Wereld. Waarom wij hier nu flyeren? Omdat we verwachten dat veel mensen met de paasdagen zullen gaan kamperen en wandelen en we hopen dat zij op deze manier Bobby in hun achterhoofd hebben. We gaan dit overigens op meer recreatieparken doen’’, aldus Silos.

DANKBAAR Het feit dat Bobby uit een dierenasiel werd weggenomen maakte dat de redactie van Hart van Nederland het bericht in een lokale krant opmerkte. Verslaggeefster Joya de Boer werd door de redactie van Hart van Nederland gevraagd om het item ‘te draaien’. Hoe voelt het voor haar om dit te doen? ,,Dit is dankbaar’’, reageert ze kort en krachtig. ,,Dit is gewoon mooi om te mogen doen omdat je weet dat het hard nodig is. En als niemand het doet, dan komt Bobby in ieder geval niet terug. En ik hoop gewoon heel erg dat het moment daar komt dat Bobby weer bij de rechtmatige eigenaar terecht komt. Of wij er dan weer bij zijn? Ik hoop het. Dat hoop ik echt. Want als iedereen ons helpt om te zoeken, dan wil je toch ook laten zien dat hij weer terug is. Wij houden de vingers gekruist’’, zegt Joya de Boer zichtbaar betrokken.  

112 Wie Bobby ziet lopen wordt gevraagd het alarmnummer 112 te bellen. ,,Dat hebben we zo afgesproken met de politie’’, legt Carmen Silos uit. ,,Op zich zou 144 ook kunnen, het nummer bij dierenleed, maar in dit geval is in overleg met de politie gekozen voor 112’’, aldus Silos tot besluit.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie