Dialyse machines voor Batam
Dialyse machines voor Batam JPB van den Berg

Container met hulp voor Covid naar Batam, Indonesie

5 april 2021 om 13:28 Lokaal Deel je nieuws

Ede, 4 april 2021. De Stichting Child Support Indonesia heeft weer een  container verzonden naar het eiland Batam in Indonesie. Extra anesthesieapparatuur, beademingsapparaten, echograaf, babywarmer, bloedlijnen, 20 dialysemachines met dialysestoelen, operatie-instrumentarium en apparatuur en nog veel meer. Via Sanquin werden 4 machines gedoneerd voor het afnemen van serum van genezen covid-patienten.

Alhoewel de crisis op Batam over zijn hoogtepunt lijkt te zijn gekomen, komen er nog dagelijks veel patienten bij die intensieve behandeling behoeven. Speciaal voor de erg besmettelijke patienten die dialyse behoeven wordt de dialyseafdeling  uitgebreid met extra beveiligde behandelplaatsten. Momenteel zijn op Batam 50 machines operationeel die in 2 shifts ingezet worden.

Van de ministeries voor gezondheid en financien is speciale ontheffing verkregen om de goederen te importeren

Voedselpakketten

Naast deze medische hulp deelt Child Support Indonesie ook regelmatig voedselpakketten uit aan de arme, meestal werkloze, gezinnen. De kinderen krijgen begeleiding van de maatschappelijk werkers van de stichting op Batam. Voor hen heeft de stichting een financieel adoptieplan voor scholing. Voor €10,-- per maand kan een kind van ouders zonder inkomen weer naar school. Honderden ouders moeten hun kinderen noodgedwongen thuishouden omdat zij geen geld meer hebben voor schooluniformen, schoenen, schoolattributen en transport. Geef deze kinderen een kans! www. childsupportindonesia.nl

container wordt geladen
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie