Afbeelding
Familie Den Hartog

Race Academy Den Hartog pakt kansen in coronatijd

7 april 2021 om 10:23 Overig

EDE ,,Gegeven het feit dat de meeste kartbanen momenteel gesloten zijn en onze kartlessen al bijna vier maanden stilliggen moet je creatief zijn”, opent Rick den Hartog.

Eip Janssen

De eigenaar van het Den Hartog Racingteam heeft besloten een YouTube kanaal te starten.

,,Dit was ik al langer van plan, maar de huidige omstandigheden hebben dit versneld. Op dit YouTube kanaal doe ik allerlei grappige en uitdagende opdrachten tijdens de video’s.”

ACTIEF Als voorbeeld haalt Rik den Hartog een aantal voorbeelden aan. ,,Zo hebben we al geblinddoekt gekard. Heb ik twaalf uur achter elkaar in een kart gereden op de baan. Leuk was ook dat we hebben gevoetbald met karts en overnacht op een kartbaan. Op deze vernieuwende manier hoop ik de jeugd kennis te laten maken met de kartsport. Geen saaie, informatieve video’s”, lacht de instructeur.

Hij benadrukt dat tussendoor wel tips & tricks en informatie omtrent de kartsport worden verstrekt. ,,Er zijn ontzettend veel video ideeën, dus er komt nog veel meer aan! Binnenkort gaan we bijvoorbeeld een battle tussen een karter en een schaatser doen op de ijskartbaan van IceKart Rucphen. Lijkt me super.”

Met de groeiende populariteit van Max Verstappen en de Formule 1, willen er steeds meer kinderen racen. Maar hoe? ,,Dat proberen we te vereenvoudigen door informatie te verstrekken. Onze Race Academy is bijvoorbeeld een uitkomst; karttrainingen in huurkarts volgen waar en wanneer je wilt. Ruim 170 kinderen zijn al lid van deze trainingen. Mijn You Tube kanaal is te vinden: https://www.youtube.com/channel/UCQqYJzFExobT7FxI5lLjDJg

KNAF Maar Rick heeft meer goed nieuws. ,,Onze kartlessen zijn zeer recent ook door de KNAF (Knac Nationale Autosport Federatie, red.) gecertificeerd. Dat houdt in dat ons lesprogramma goedgekeurd is en dat onze deelnemers nu ook een officieel examen kunnen afleggen om een KNAF-licentie te behalen. Geweldig nieuws en een echte steun in de rug.”

Het kartteam bestaat uit de jeugdige rijders: Lars van Ravenswaaij (Veenendaal), Luuk van de Haar (Veenendaal), Jamy van den Berg (Woudenberg), Owen Dudok van Heel (Woudenberg), Bas van der Hout (Rozendaal) en de Edenaren Niek de Graaf en Tim van der Heijden.

WEDSTRIJDEN ,,Wanneer we officieel mogen karten? Ik hoop, maar wie niet, zo spoedig mogelijk. We gaan met ons raceteam Formula Karting Nederland rijden in 2021”, gaat Den Hartog verder.

Formula Karting Nederland is een Nederlands Huurkart Kampioenschap. Zij organiseren al sinds 2016 een BeNeLux Huurkart Kampioenschap op de beste beschikbare kartbanen.

,,Ik heb begrepen dat de organisatie mikt op een seizoenstart eind mei of begin juni. De wedstrijdkalender is nog in bewerking. Mede afhankelijk van het moment waarop de overheid ons toestemming geeft”, sluit Rick den Hartog af.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie