Een deel van het ontwerp voor het nieuwe station Ede-Wageningen
Een deel van het ontwerp voor het nieuwe station Ede-Wageningen YouTube

Aannemer nieuw station Ede-Wageningen bekend

7 april 2021 om 12:26 Verkeer en vervoer Nieuw station Ede

EDE In de aanbestedingsprocedure voor het project Spoorzone Ede is op 31 maart gekozen voor de aannemerscombinatie EdeSpoort. Zij mag de bouw van het nieuwe station en de spoorinfrastructuur op zich nemen. 

EdeSpoort bestaat uit de bedrijven Van Hattum en Blankevoort, VolkerRail en Van Wijnen. Volgens Gemeente Ede is voor deze aannemerscombinatie gekozen vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding. 

De bouw van de nieuwe P&R en het nieuwe busstation maakt geen deel uit van dit contract en zal afzonderlijk worden aanbesteed. 

BEREIKBAARHEID Wethouder Peter de Pater verklaart dat het nieuwe station ,,een schitterend visitekaartje voor stad en regio” gaat worden. 

Door de aanleg van nieuwe spoorinfrastructuur met een extra perron kunnen er volgens Gemeente Ede ook meer intercitytreinen per uur gaan rijden.

Ook wordt het station ,,beter ingericht om ook de overstap naar bus, fiets en auto op een hoger peil te brengen”, zo schrijft Gemeente Ede op haar website. Op deze manier gaat het de nieuwe station bereikbaarheid van de Enkawijk, de Kazerneterreinen en het World Food Center verbeteren.

REACTIES In deze YouTube-video geven diverse betrokken partijen een reactie op of nadere uitleg van de aannemerskeuze.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie