Koninklijke Luchtmacht, 336SQN Hercules C130.
Koninklijke Luchtmacht, 336SQN Hercules C130. Eric Vorstenbosch

Oefening met C-130 Hercules transportvliegtuigen in omgeving vliegbasis Deelen

9 april 2021 om 12:31 Verkeer en vervoer

DEELEN Van maandag 12 tot en met vrijdag 23 april wordt vanaf vliegbasis Eindhoven de oefening ‘Orange Bull’ gehouden. Dagelijks vliegen twee C-130 Hercules transportvliegtuigen in twee waves boven Nederland, België en Duitsland. Voor de oefening zijn een aantal gebieden gereserveerd, waaronder de omgeving van vliegbasis Deelen, waarbinnen de vliegtuigen trainen en laag rondcirkelen. De vliegbewegingen vinden plaats van 14.30 tot 17.30 uur en van 21.00 uur tot 00.00 uur. Er wordt ook op zaterdag en zondag gevlogen. 

Tijdens de oefening wordt onder andere het droppen van parachutisten en vracht getraind. Om naar deze gebieden te vliegen is een deel van het luchtruim aangewezen waarbinnen de vliegtuigen laag mogen vliegen. Meer informatie over de gebieden en de oefening is hier te vinden.

De oefening ‘Orange Bull’ is voor de vliegtuigbemanning een belangrijke voorbereiding op de Minusma-missie in Mali eind dit jaar. Gedurende deze oefening wordt op een lage hoogte gevlogen waarbij de vliegers tijdens de avondvluchten gebruik kunnen maken van Night Vision Goggles (nachtzichtapparatuur).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie