Roos van Doorn
Roos van Doorn onbekend

De moed om samen verschillend te zijn

9 april 2021 om 22:29 Lokaal Deel je nieuws

Op zondag 18 april 2021 gaat de Zin op Zondag bijeenkomst over ‘De moed om samen verschillend te zijn’. Deze onlinebijeenkomst van Vrijzinnigen Bennekom is er een in de reeks over hoe we samenleven met de verschillen tussen mensen en groepen in onze maatschappij.

Door Roos van Doorn 

“Je hebt zowel moed nodig om jezelf te zijn, als moed om bij een groep te horen, zegt theoloog en filosoof Tillich. Deze uitspraak roept vragen op: ben ik ten diepste mijzelf als ik alleen ben, of juist als ik me onderdeel van een groep voel? En wat gebeurt er met mijzelf als ik die ander ontmoet, die soms zo heel anders is?” Op deze vragen zal Roos van Doorn, voorganger bij Vrijzinnigen Bennekom, ingaan op de bijeenkomst van 18 april.

Deze Zin op Zondag bijeenkomst wandelt u als het ware een stukje op met uitspraken van bekende theologen en filosofen die iets zeggen over jezelf zijn in ontmoeting met de ander. Zo komt bijvoorbeeld de Afrikaanse filosofie Ubuntu aan bod. Deze is bekend van Nelson Mandela en betekent: ‘Ik ben omdat wij zijn’. Om dat te kunnen leven moet je erkennen dat mensen verschillend zijn, én erkennen dat alle mensen gelijk zijn in hun mens zijn. Tijdens de bijeenkomst gaan we op zoek naar hoe we deze theorieën kunnen toepassen in ons dagelijks leven. Voor wie de moed heeft...en voor wie hier wel wat moed bij kan gebruiken: van harte welkom!

Om deel te nemen kunt u zich aanmelden op zondag 18 april 2021 vanaf 10:00 uur via de ZOOM link op de website van Vrijzinnigen Bennekom. www.deontmoetingbennekom.nl. De bijeenkomst begint om 10:30 uur. 

Er zijn geen kosten verbonden aan de deelname. Wel kunt u na afloop een vrijwillige bijdrage overmaken ter bestrijding van de onkosten.

Roos van Doorn heeft vijftien jaar gewerkt in de communicatie en natuurbeleving, onder andere als docent op Hogeschool Van Hall Larenstein voordat ze Theologie, levensbeschouwing en pastoraat studeerde. Sinds oktober 2019 is zij de vaste voorganger bij Vrijzinningen Bennekom.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie