Afbeelding
Ted Walker

Woninginbrekers in Ede weten ondanks grote politie-actie te ontkomen

10 april 2021 om 18:54 Inbraak

EDE Bij een woning aan de Merellaan in Ede is zaterdagavond ingebroken. Dat gebeurde rond 18.00 uur. Omwonenden betrapten de inbrekers op heterdaad, maar ondanks hun snelle melding en een zoekactie met meerdere politie-eenheden, zijn de verdachten toch ontkomen.

Vanwege de zoekactie werd zaterdagavond ook een Burgernet-bericht verzonden. Om 18.23 uur verspreidde de politie het bericht dat in verband met de woninginbraak gezocht werd naar een 30-jarige man met een grijze hoody en een 30-jarige vrouw met haar haar in een staart en een zwarte schoudertas, op de fiets. 

De politie is meteen een grote zoekactie gestart, waarbij ook de politiehelikopter werd ingezet. Bij de rotonde van de Proosdijerveldweg met de Veenderweg werd even later iemand staande gehouden. Agenten hebben bij de benzinepomp (Texaco) een auto en twee inzittenden grondig gecontroleerd, maar zij bleken geen verdachten. Maar uiteindelijk bleken de verdachten dus ontkomen te zijn, er is niemand aangehouden.

Ondertussen gaat het onderzoek van de politie verder. Mensen die rond het tijdstip iets verdachts hebben gezien in de straten Merellaan, Haviklaan, Leeuweriklaan, Nachtegaallaan en Spechtlaan wordt gevraagd dit te melden bij de politie? Uit onderzoek is volgens de politie namelijk gebleken dat de verdachten door deze straten hebben gerend. Ook mensen met camerabeelden kunnen contact opnemen met de politie, via tel. 0900-8844.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Ted Walker
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie