Eva Hovenkamp wint brons op 400 meter.
Eva Hovenkamp wint brons op 400 meter. Peter Navarro/Climax

Eva Hovenkamp in voorselectie WK estafette

12 april 2021 om 22:34 Atletiek

EDE De deelnemers aan het WK estafette in het Poolse Chorzów zijn vandaag bekend. gemaakt. Een daarvan is Eva Hovenkamp van atletiekvereniging Climax uit Ede.

,,Het is nog een ‘long list’ ‘’, laat Eva Hovenkamp weten. ,,Pas over twee weken wordt de selectie definitief. Er staan acht meiden op. Hiervan is het nog niet zeker of iedereen gaat vanwege blessures of vormbehoud. De lijst moest al wel naar de organisatie worden verzonden. Vandaar dat ze er veel atleten hebben opgezet. Het is mooi dat ik op de lijst sta en ik ben er ook blij mee. Maar over twee weken wet ik zeker of ik wel of niet ga.’’

Nederland zal op 1 en 2 mei met alle toppers deelnemen aan de WK estafette. Op vijf verschillende onderdelen wil de ploeg een gooi naar de medailles doen. Onder anderen Dafne Schippers zal de 4x100 meter lopen bij de vrouwen. De tweevoudig wereldkampioene op de 200 meter kwam sinds september vorig jaar niet meer in actie op een internationale wedstrijd. Op de 4x400 meter staat onder anderen Femke Bol op de deelnemerslijst. Zij veroverde in maart goud op de 400 meter bij de EK indoor. Voor deze afstand is ook Hovenkamp geselecteerd. 

Op die EK indoor won Nederland op de 4x400 meter goud bij zowel de mannen als de vrouwen. Bij de WK estafette is er ook nog een 400 meter met een gemengde ploeg. De WK estafette bestaan sinds 2014. De eerste drie edities werden op de Bahama’s gehouden. Twee jaar geleden was het evenement in Japan. Nederland deed aan alle voorgaande edities mee, maar wist nog nooit een medaille te veroveren.

4x100 meter vrouwen: Dafne Schippers, Nadine Visser, Naomi Sedney, Marije van Hunenstijn, en Jamile Samuel.  4x100 meter mannen: Joris van Gool, Taymir Burnet, Churandy Martina, Christopher de Garia en Hensley Paulina. 4x400 meter vrouwen: Femke Bol, Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Andrea Bouma, Marit Dopheide, Eveline Saalberg, Laura de Witte en Eva Hovenkamp. 4x400 meter mannen: Terrence Agard, Ramsey Angela, Tony van Diepen, Jochem Dobber, Nout Wardenburg en Liemarvin Bonevacia 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie