Afbeelding
heliflight.nl

Gemeente Ede sluit 2020 ondanks corona af met positief resultaat

16 april 2021 om 07:15 Politiek

EDE Ondanks dat 2020 in alle opzichten een bewogen jaar was, sluit de jaarrekening van de gemeente Ede met een positief resultaat van 8,4 miljoen euro. Hiervan gaat 1,8 miljoen euro gelijk naar een aantal resultaatbestemmingen, waaronder bijvoorbeeld de post corona. 

Van de 6,6 miljoen euro die overblijft is een groot deel, 5,2 miljoen euro, toe te schrijven aan de opbrengst van bouwprojecten van de gemeente Ede. De totale begroting bedraagt 400 miljoen euro. Veel plannen zijn vorig jaar anders verlopen dan vooraf gedacht, maar voor 2020 heeft dit geen financiële effecten gehad op de jaarrekening, laat de gemeente weten. Het college van B&W heeft de jaarrekening goedgekeurd. Het is nu aan de gemeenteraad om de jaarrekening vast te stellen.

ONZEKER JAAR ,,Iedereen kijkt met gemengde gevoelens terug op het jaar 2020. Het was een jaar van onzekerheden, een jaar van thuiswerken, veel minder op pad gaan en minder afspraken met dierbaren”, zegt Wethouder Leon Meijer (financiën). ,,Ook financieel is het voor veel mensen een erg onzeker jaar geweest en dat is het nog steeds. De gemeente Ede ondersteunt haar inwoners, ondernemers en medewerkers waar mogelijk. Vanuit de landelijke overheid is er geld beschikbaar gesteld om gemeenten hierin tegemoet te komen. Toch is de financiële impact van de coronacrisis nog onduidelijk en onzeker. Ondanks al deze ontwikkelingen zijn we erin geslaagd het jaar 2020 positief af te sluiten. Een mooi startpunt voor het komende jaar waarin de onzekerheid rondom het coronavirus voortduurt.”

De gemeenteraad vergadert op 29 april over de jaarrekening en neemt op 20 mei 2021 een besluit.

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie