Karateka Lynn Snel (rechts) en coach Nabil Ou-Aissa blij met ticket voor OKT
Karateka Lynn Snel (rechts) en coach Nabil Ou-Aissa blij met ticket voor OKT Karateschool Fightin' Nabil

Karateka Snel nog één horde verwijderd van Olympische Spelen

18 april 2021 om 12:35 Sport Deel je nieuws

EDE - Lynn Snel heeft zich zaterdag geplaatst voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT), dat in de tweede week van juni in Parijs wordt gehouden. De 22-jarige karateka van Karateschool Fightin' Nabil won op Papendal het Nationale Kwalificatie Toernooi in de klasse tot 61 kilogram.

Snel greep in het Arnhemse topsportcentrum overtuigend goud ten koste van de Haarlemse Daniëlle Jonkers (9-0) en de Rotterdamse Melissa van Oudenaarden (6-1). Die prestatie volstaat voor plaatsing voor het OKT in Parijs waar de beste drie in elke categorie een rechtstreeks startbewijs voor de Olympische Spelen verdienen. Karate debuteert in Tokio als Olympische sport. Voor Snel valt een last van haar schouders. “De olympische kwalificatie is een jaar uitgesteld, ik heb er lang naar toegeleefd. Het is een fantastisch gevoel om eindelijk weer op de mat te staan. En het resultaat van vandaag smaakt alleen maar naar meer.”

Het OKT vindt op zaterdag 12 juni plaats in het Stade Pierre de Coubertin. Ter voorbereiding op die laatste horde voor Tokio komt Snel nog in actie tijdens de Premier League van Lissabon (1 mei) en het EK senioren in het Kroatische Porec (19 mei).

Het olympisch karatetoernooi voor de klasse tot 61 kilogram is op vrijdag 6 augustus in de Nippon Budokan. Snel: “Die datum staat natuurlijk met rood omcirkeld in mijn agenda. De komende periode zet ik met mijn team van trainers alles op alles om mijn Olympische droom te verwezenlijken.”

Voor meer informatie over karate in Ede: zie www.fightinnabil.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie