Afbeelding

Eerste zwemdiploma’s weer uitgereikt bij Sportschool Venendaal

19 april 2021 om 08:12 Onderwijs

EDE Er zijn weer een aantal kinderen geslaagd voor hun zwemdiploma. Nog niet zolang zijn de zwemlessen weer mogelijk, toch waren er een aantal kinderen aan toe. ,,Helaas zonder ouders en familie, maar het plezier met het diploma was er niet minder door”, schrijft Sportschool Venendaal.

De deelnemers die afzwommen voor diploma A of diploma B waren naar het zwembad in Ede-Rietkampen (Laan der Verenigde Naties 92-Ede) gekomen voor dit feestelijke moment.

Onder leiding van Marian Venendaal werden zij beoordeeld op hun zwemvaardigheid. Voor diploma A moesten ze onder andere door de hoepel heen zwemmen, de schoolslag, rugslag en nog veel meer baantjes (borstcrawl en rugcrawl) zwemmen. ,,Niet alleen de vele meters die de kinderen maken is belangrijk; het moet ook van goede kwaliteit zijn; het gaat om de veiligheid van de kinderen. Sommige kinderen gaan jammer genoeg het hele jaar niet naar een zwembad en dan moet het zomers toch gewoon weer veilig zijn.”

Geslaagd voor Diploma A zijn; Alya Bulut, Lois Nagel, Lieke van Riel, Eva Verwijs, Aaron van Gent, Abel Karelse, Robin Fieret en Evan Riemersma.

Geslaagd voor zwem-Diploma B zijn; Sera Brand, Rick van Wolfswinkel en Nick van Orizande.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie