Afbeelding
Theo Beumer

Gertjan Meerkerk valt af bij TeamNL Korfbal

19 april 2021 om 21:22 Korfbal

BENNEKOM Tijdens het traditionele keuzemoment daags na de Korfbal Leaguefinale heeft bondscoach Jan Niebeek bekendgemaakt, dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk niet langer zullen behoren tot de groep, die zich voorbereidt op het EK in België. Wie zich binnenkort juist als nieuwkomers op Papendal mogen melden, maken Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode in de komende dagen wereldkundig.

Frieswijk (LDODK/Rinsma Modeplein) maakte sinds begin 2018 deel uit van TeamNL Korfbal. Ze won met Oranje als lid van de toernooiselectie het EK in Friesland (2018) en als lid van de wedstrijdselectie het WK in Zuid-Afrika (2019), waar ze ook diverse duels speelde. In totaal kwam ze, inclusief de toernooien in China, tot zeventien interlands. Meerkerk (DVO/Accountor) werd in april 2020 toegevoegd aan het nationale keurkorps. In zijn periode bij TeamNL Korfbal werden er geen officiële interlands gespeeld.

TeamNL Korfbal heeft vanuit NOC*NSF de mogelijkheid om achttien A-statussen en twee trainingsstatussen in te vullen. Met zo’n trainingsstatus (officiële term vanuit NOC*NSF: selectiestatus) krijgen potentiële TeamNL Korfbal-kandidaten de gelegenheid om aan het programma deel te nemen en zo aansluiting te vinden. Met het wegvallen van Frieswijk en Meerkerk zijn er momenteel acht vrouwen en negen mannen met een A-status. Welke speelster de nu te vergeven A-status krijgt en welke speelster en speler een trainingsstatus ontvangen brengen Niebeek en Boode binnenkort naar buiten.

Met die voorlopige selectie maakt TeamNL Korfbal zich op voor het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België). Voorafgaand, in mei en juni, gaat TeamNL Korfbal bij drie verenigingen langs in het kader van de This is Korfball Tour. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS).

Bron: www.korfbal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie