Afbeelding
Lianne van de Blaak

In beeld: Edese lammetjes voor het eerst ‘naar buiten’

21 april 2021 om 08:00 Dieren

EDE De lammetjes die dit voorjaar geboren zijn bij de schaapskudde op de Ginkelse Heide hadden maandag hun eerste ‘uitje’. Ze mochten voor het eerst een uurtje de hei op, en daar hadden ze goed zin in zoals te zien is op onderstaande beelden.

De lammetjes zijn nu zo’n twee maanden oud. En hoewel ze natuurlijk al wel buiten bij hun schaapskooi geweest waren, gingen maandag voor het eerst de hekken los. ,,Geen parachutisten,   nagenoeg geen publiek, geen honden en vliegers. Dus ze hadden vrij baan”, meldt vrijwilligster Lianne van de Blaak op twitter. ,,En voor de drukte waren ze weer terug.”

Het was overigens wel even wennen voor de nieuwste leden van de schapenfamilie. Terwijl het hek open ging, renden ze in dol enthousiasme op de automatische piloot langs het open hek zo terug richting de ingang van de kooi. Toen de oudere dieren het goede voorbeeld gaven, hadden ze snel door dat ze de andere kant op moesten. Ze wisten vervolgens niet hoe snel ze de grote vrije heide tegemoet moesten rennen.

In totaal zijn er dit voorjaar 441 lammetjes geboren, verspreid over de twee Edese schaapskuddes. De kudde van herder Henk van de Brandhof op de Ginkelse Heide verwelkomde 173 lammetjes. Bij de kudde van herder Aart van de Brandhof op de Eder Heide zagen 268 lammetjes het levenslicht.

Bron video: Lianne van de Blaak

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie