Afbeelding
Jurjen Drenth

Inloopdag over upgrade EuroParcs Resort De Wije Werelt

20 april 2021 om 13:02 Zakelijk

OTTERLO Meer bos. Meer natuuraccommodaties waaronder boomhutten. Maar ook: meer comfort kunnen bieden door de realisatie van familieaccommodaties en luxe chalets. EuroParcs presenteert komende zaterdag aan buurtbewoners van Resort De Wije Werelt en andere belangstellenden het plan voor een fijnmaziger verblijfsaanbod op het vakantiepark in Otterlo. Een plan dat, zo stelt EuroParcs, ,,beter inspeelt op de behoeften van vakantie vierende gezinnen anno nu.”

Dit plan behelst een bestemmingsplanwijziging waarover, naast omwonenden, uiteraard ook de gemeente Ede haar licht zal laten schijnen. Dat EuroParcs de zorgen van de buurtbewoners serieus neemt blijkt uit het feit dat het plan niet voorziet in een toename van het aantal verblijfsplekken: dat zijn en blijven er 394. ,,Wij willen alle belanghebbende partijen tegemoet komen”, stelt Wouter Vos onomwonden namens de directie van EuroParcs.

MAATWERK Vos benadrukt dat het bedrijf niet over één nacht ijs is gegaan. ,,De vakantiebehoeften duiden, dat is een steeds moeilijkere puzzel om te leggen”, stelt hij. ,,De hoofdtrend is dat gezinnen meer behoefte hebben aan luxe op vakantie. Of beter gezegd: hetzelfde comfort als thuis willen ervaren. Tegelijkertijd is er ook een onderstroming die ter compensatie voor het dagelijkse stadsleven dicht bij de natuur vakantie wil vieren. Met de natuuraccommodaties en glamping, het kamperen in grote luxe tenten, spelen wij daar op in: beide typen verblijfsaccommodatie zijn erg gewild. Tegelijkertijd is er ook nog altijd een doelgroep die wil kamperen als vroeger, al wordt die wel steeds kleiner. Wij weten zeker met dit plan alle belanghebbenden tegemoet te komen, want het is echt maatwerk.”

FAMILIEHUIZEN De door EuroParcs voorgestelde veranderingen betreffen alleen de percelen nabij de entree van het vakantiepark, het gaat om het gebied aan de linker- en rechterzijde van de oprijlaan. Dat heeft nu een agrarische bestemming, het Apeldoornse bedrijf ziet dat graag veranderd worden naar recreatie. Op dit moment is de linkerzijde louter bos en heide, EuroParcs wil daar graag natuuraccommodaties en chalets realiseren én enkele familiehuizen. ,,Aan dat laatste is echt een groot tekort in Nederland”, verklaart Vos. ,,Er is heel veel aanbod voor het gezin en weinig voor grotere familiegroepen. Terwijl dat van oudsher wel iets is dat echt bij Nederland past: denk aan de oorsprong van de vakantieparken in de jaren vijftig, toen de familie samenkwam op een park en aan een grote lange tafel tijdens het diner de banden aanhaalde. Dat klinkt misschien als iets van toen, maar dat is het niet. Juist door COVID-19 zijn familiebanden belangrijker dan ooit geworden. Veel mensen zijn zich meer bewust geworden van hun kwetsbaarheid en waar ze in die tijden op terugvallen: hun familie.” 

De rechterzijde van de oprijlaan wordt nu ingekleurd door speelvelden en kampeervelden. Een deel ervan wordt in de plannen van EuroParcs omgeturnd tot kavels voor chalets en natuuraccommodaties. Ook wordt er, ook ter compensatie van het verlies aan bos aan de linkerzijde, een stuk bos aangeplant. Eén en ander houdt concreet in dat het aantal verblijfsaccommodaties op het Veluwse vakantiepark zal toenemen van 83 naar 119. Om in te spelen op de brede marktbehoefte gaat het om vakantiewoningen van 70 vierkante meter, maar ook state-of-the art recreatieverblijven van maximaal 300 vierkante meter én enkele familiehuizen.

GLAMPING Wat betreft de seizoensplaatsen op de kampeerplekken wordt er meer ruimte gereserveerd voor de luxe vorm van kamperen, glamping. Niettemin blijven de seizoensplaatsen bestaan, alleen wordt het aantal plekken in het plan teruggebracht van 190 naar 160. De jaargasten leveren in de innovatiedrang van EuroParcs bijna helemaal niets in: van 126 nu naar 115 straks. ,,Dat gaat via de weg van de geleidelijkheid”, aldus Vos. ,,Wanneer vaste huurgasten bijvoorbeeld aangeven hun contract niet te willen verlengen, zullen we die ruimte mogelijk, dat hangt ook af om welke locatie het precies gaat, reserveren voor innovaties in de toekomst.” 

Om ook naar de toekomst toe beter in te spelen op de alsmaar verschuivende vakantiebehoeften wil EuroParcs het vakantiepark gaan thematiseren. Met om te beginnen het gebied Bosrijk met naast bos grotere verblijfsaccommodaties en natuuraccommodaties. Daarnaast komt er een plangebied Loorijk met ruimte om te kamperen en een themagebied Oordrijk dat een gevarieerd aanbod van diverse typen verblijfsaccommodaties biedt. Tenslotte is er nog het kerngebied van het vakantiepark rondom de centrumvoorzieningen.  

De inloopdag is komende zaterdag van 10.00 tot 15.00 uur, waarbij medewerkers van EuroParcs in het hoofdgebouw tekst een uitleg geven. Aanmelding vooraf is niet nodig. Wel wordt uiteraard verzocht dat men zich aan de coronaregels houdt. 

Meer informatie is te vinden op de website van EuroParcs Resort De Wije Werelt.

Deze advertorial wordt u aangeboden door EuroParcs Resort De Wije Werelt. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie