Afbeelding
Theo Beumer

Koen van Roekel gaat meetrainen met TeamNL Korfbal

21 april 2021 om 17:21 Korfbal

BENNEKOM Sanne van der Werff (PKC/Vertom) is door bondscoach Jan Niebeek en assistent-bondscoach Ruben Boode uitgenodigd om aan te sluiten bij TeamNL Korfbal. Julia Schuiling (TOP/LITTA) en Koen van Roekel (DVO/Accountor) ontvangen een selectiestatus, waarmee ze de gelegenheid krijgen om aan het programma op Papendal deel te nemen en aansluiting te vinden.

Eerder deze week werd al bekend dat Marloes Frieswijk en Gertjan Meerkerk (DVO) niet langer deel uitmaken van het Nederlands team, dat zich voorbereidt op het EK eind oktober in België. Bondscoach Jan Niebeek:,,Sanne heeft zich erg sterk doorontwikkeld en een fantastisch seizoen gedraaid, met bij iedereen vers in het geheugen de absolute hoofdrol in de Korfbal Leaguefinale. Sanne heeft aangegeven zich volledig te willen en kunnen committeren aan TeamNL Korfbal en gebruikt de komende periode om haar studie Geneeskunde goed op ons programma af te stemmen.”

Over de selectiestatus voor Schuiling en Van Roekel zegt Niebeek:,,Ook zij ontwikkelen zich erg goed bij hun club. Met deze status krijgen ze een extra stimulans om nog meer te trainen en zich te meten met de beste korfballers.”

EK 2021 en World Games 2022
Met het toevoegen van Van der Werff, Schuiling en Van Roekel, die allen in Talent TeamNL Korfbal gespeeld hebben, telt de groep van Niebeek nu achttien spelers een speelsters met een A-status en twee met een selectiestatus. TeamNL Korfbal maakt zich op voor het uitgestelde IKF European Korfball Championship, dat 25 tot en met 30 oktober plaatsvindt in Deurne en Antwerpen (België). Voorafgaand, in mei en juni, gaat TeamNL Korfbal bij drie verenigingen langs in het kader van de This is Korfball Tour. In juli 2022 speelt TeamNL Korfbal de uitgestelde World Games in Birmingham (VS).

Bron: www.korfbal.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie