Sander van Roekel op een archieffoto tijdens het WK 2014 in Brazilië.
Sander van Roekel op een archieffoto tijdens het WK 2014 in Brazilië. Archief BDUmedia

Edenaar Van Roekel mag zich opmaken voor derde en laatste EK voetbal

22 april 2021 om 07:38 Voetbal

EDE Edenaar Sander van Roekel gaat als grensrechter mee met ‘Team Kuipers’ naar het EK voetbal komende zomer. Het wordt voor Van Roekel zijn derde optreden op een EK, ook was hij actief op twee WK’s.

Naast het team van scheidsrechter Björn Kuipers is voor het eerst ook een tweede Nederlands scheidsrechtersteam actief: dat van Danny Makkelie.

Kuipers is de eerste Nederlandse scheidsrechter die op vijf eindtoernooien in actie zal komen. ,,EURO 2020 zou mijn laatste eindtoernooi worden, toen het vorig jaar werd uitgesteld. Ik heb er over moeten nadenken om nog een jaar door te gaan. Ik ben blij dat ik dat heb gedaan, ook voor mijn fantastische assistenten. We zijn vastberaden om er een geweldig EK van te maken.”

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken van de KNVB, spreekt van een verdiende beloning voor Kuipers en Makkelie. ,,De prestaties van Björn en Danny hebben de arbitrage in Nederland de afgelopen jaren al een enorme boost gegeven, ik ben ervan overtuigd dat ze dat op het EK gaan doortrekken. Het is geweldig dat Nederland twee arbiters levert voor het EK.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie