Afbeelding
Frank van den Ing

Gerard Alderliefste viert Franse chanson: ‘Geniet, zing mee en laat je verrassen’

29 april 2021 om 12:51 Muziek

EDE Gerard Alderliefste viert zondag 9 mei het Franse chanson. Samen met vrienden neemt hij belangstellende mee naar een dorpsplein in Frankrijk. ,,Geniet, zing mee en laat je verrassen door het achtkoppige muzikale gezelschap. Een middag vol bijzondere muzikale ontmoetingen en mooie verhalen”, vertelt Trudy Pijnenborg van Cultura.

Zij vervolgt: ,,Een fysieke ontmoeting lukt helaas nog niet, maar via de livestream vanuit Cultura komen de Franse klanken en sfeer je huiskamer in. Kaarten voor het livestreamconcert zijn te bestellen via www.cultura-ede.nl/theater. Het concert begint om 15.00 uur.”

Gerard Alderliefste speelt het Franse chanson al jaren vol overgave. In zijn eentje, als duo of trio, maar nu ook in een achtmans bezetting. ,,Feit is dat er nu een nieuw, energiek en super muzikaal gezelschap is ontstaan, dat Franse hits weer nieuw leven inblaast. Gerard komt met zeven enthousiaste muziekvrienden om zijn eigen mooie verhaal, zijn belle histoire, te delen.”

In de sfeer van een fête du village, zo’n klassiek Frans dorpsfeest, komen alle bekende hits voorbij. ,,Onder de warme Franse klanken van ondermeer de accordeon en de viool, word je meegenomen door het joie de vivre, de liefde voor muziek en voor de Franse taal. Het verbond tusen Gerard en zijn lievelingslied is sterk. De hit van Michel Fugain & Le big bazar is eigenlijk een soort rode draad in zijn carrière.”

PAUL DE LEEUW Van de kampvuurtjes als jongen langs de Loire, tot avonden Gelredome met Paul de Leeuw voor 30.000 man; van huiskamerconcerten tot de talloze theaters, het lied vormt er steeds maar weer een hoogtepunt. Deze en andere favorieten van Michel Fugain zullen dus niet ontbreken in ‘Une belle histoire.’ Julien Clerc, de Poppy’s, Edith Piaf, Stromae, Aznavour, Gérard Lenorman…het wordt genieten. Alderliefste verwierf met zijn gelijknamige band onder andere bekendheid door samenwerkingen met topartiesten Ramses Shaffy, Liesbeth List en Paul de Leeuw. Hij had er twee top tien hits mee: ‘Laat me/ Vivre’ en ‘Une belle histoire / Een mooi verhaal’. Beide titels staan nog jaarlijks hoog in de top 2000. Ze maakten vier albums en deden evenveel theatertournees.

Pijnenborg: ,,Bij zo’n heerlijke middag, past natuurlijk een wijntje en borrelpakket met producten van lokale ondernemers. De borrelpakketten zijn online te bestellen en op te halen tijdens de openingstijden van de Bieb2go!”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie