Afbeelding
Wijkagenten Bennekom

Buurtbewoner en politie vatten scooterdieven in de kraag

25 april 2021 om 08:47 Misdaad

BENNEKOM Scooterdieven dachten in Bennekom vrijdag goed weg te komen met een roof uit een fietsenstalling aan de Viermorgenweg. Helaas voor hen werden ze een dag later alsnog in de kraag gevat door een oplettende buurtbewoner.

Dat meldt de politie op Instagram. ,,Vrijdag kwam er in de Whatsappgroep van buurtpreventie De Kraats een bericht dat er twee jongens op een scooter waren gezien die zich verdacht zouden gedragen. Dit verdachte gedrag vertoonden ze bij de fietsenstalling aan de Viermorgenweg. Helaas werden de jongens toen niet meer aangetroffen’’, beschrijft een Bennekomse wijkagent.

,,Een dag later, zaterdag 24 april, werden de twee jongens herkend terwijl ze met een scooter op de Krommesteeg liepen. Een buurtbewoner is hierop in zijn auto gestapt en heeft de jongens staande gehouden, waarna de politie werd gewaarschuwd. De scooter waarop ze reden vertoonde meerdere kenmerken en het was goed mogelijk dat deze van diefstal afkomstig was. Hierop is de scooter in beslag genomen en zijn de jongens aangehouden en voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Mooi resultaat van oplettende buurtbewoners’’, aldus de agent.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie