Tabe Jan Schutte: ,,Wij merken in de praktijk dat geldleningen in de familiesfeer nog weleens voor discussies kunnen zorgen."
Tabe Jan Schutte: ,,Wij merken in de praktijk dat geldleningen in de familiesfeer nog weleens voor discussies kunnen zorgen." Ted Walker

‘Voorkom ruzie, regel een geldlening’

28 april 2021 om 13:05 Zakelijk

EDE Het komt vaker voor dan u denkt. Ouders lenen geld aan een kind of iemand leent geld uit aan een goede bekende, maar leggen daar niets over vast. Vaak gaat dit in goed vertrouwen. Totdat er onenigheid ontstaat. Bijvoorbeeld na een overlijden of een faillissement. U kunt dit voorkomen door tijdig een geldleningsovereenkomst af te sluiten. Posthuma Schutte Notariaat heeft veel ervaring in het opstellen van notariële geldleningsovereenkomsten.

door Feike Klomp

Tabe Jan Schutte, notaris bij Posthuma Schutte Notariaat: ,,Wij merken in de praktijk dat geldleningen in de familiesfeer nog weleens voor discussies kunnen zorgen. Het levert niet alleen onduidelijkheid op, ook onmin of zelfs ruzie in een familie of bij een (familie)bedrijf. Het komt voor dat er door de ouders aan een zoon of dochter geld geleend wordt zonder dat er afspraken of voorwaarden op papier zijn gezet. Zeker als er andere kinderen zijn die er niet in zijn gekend. Dat kan bij een overlijden van de geldgevers tot problemen leiden bij de nabestaanden of rest van de familie. Dan is ons advies: beter voorkomen dan genezen.”

AKTE Daarom is de boodschap van Tabe Jan Schutte: ,,Als u nu geld wil wegzetten of een schenking wil doen, leg de voorwaarden dan vast via een notariële akte (geldleningsovereenkomst). Wij helpen u graag daarmee verder.” Hij vervolgt: ,,Onze kracht is het vakkundige, maar neutrale advies. Door het wijzen op de verschillende mogelijkheden en het bijstaan in de keuzen daarin, willen wij u steunen en vooral behoeden voor juridische valkuilen.”

WERKZAAMHEDEN Naast het familierecht is het kantoor ook thuis in vennootschapsrechtelijke werkzaamheden en overdracht van woningen. Of in het bijstaan bij het regelen van een scheiding, testament of advies over een erfenis, en wat daar allemaal bij komt kijken. Zelfs een social media testament behoort tot de mogelijkheden.

ADVIESGESPREK Het notariskantoor houdt vanzelfsprekend rekening met de meest actuele coronamaatregelen. Maar een afspraak maken kan altijd. ,,Een vrijblijvend adviesgesprek kan op verschillende manieren. Telefonisch of via videocall. We kijken wat het beste voor u past. Dat is maatwerk.”

Posthuma Schutte Notariaat B.V., Molenstraat 11, 6711 AW Ede. T: 0318-651414. E: info@posthumaschutte.nl I: www.netwerknotarissen.nl/kantoren/posthuma-schutte-notariaat-b-v 

Deze advertorial wordt u aangeboden door Posthuma Schutte Notariaat B.V.. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl)

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie