Afbeelding
DOK Ede

DOK-turner speelt rol in kunst-project Kröller Müller museum

28 april 2021 om 09:05 Overig

EDE DOK-turner Lodewijk Waanders speelt een rol in een kunstproject van het Kröller Müller museum. Daarvoor werd onlangs op een ochtend een complete rekstok opgebouwd op het terrein van het Otterlose museum.

Het Kröller Müller museum is bezig met een project van kunstenaar Marinus Boezem Het plan is om zijn ‘ideeën’ uit te werken. Marinus is een man van 86 jaar die in zijn carrière als kunstenaar allemaal ideeën heeft bedacht. Zijn plan was dat andere kunstenaars en architecten dat dan konden uitwerken. Die ideeën van Marinus Boezem hebben alles te maken met lucht en beweging. Je moet dan denken aan een zandfontein en altijd bewegende gordijnen. 

Het museum is nu bezig met het uitwerken van deze ideeën. Dit doen ze door van een paar projecten een film te maken en een paar projecten uit te werken. Eén van zijn ideeën had te maken met turnen en in het speciaal ‘de reuzenzwaai’. De weg ernaar toe en de uitvoering speelden een centrale rol.

En daarom werd DOK uit Ede benaderd. Lodewijk Waanders is de reuzenzwaaier van DOK dus werd hij gevraagd het Kröller Müller museum te helpen. ,,Op maandagochtend 19 april werden Lodewijk en de rekstok ’s ochtends vroeg opgehaald bij gymzaal De Maandereng. Op naar Otterlo. Lodewijk werd in een ouderwets turntenue gekleed. Aan de slag. Rond half 2, na ‘gereusd’ en gefilmd te hebben kwam de dag tot zijn einde.”

De opening van de tentoonstelling is naar verwachting in juni. Dan zal ook het stukje film, met daarin de oefening van Lodewijk Waanders, verwerkt zijn in de tentoonstelling. ,,Leuk om ook op deze manier het turnen te laten zien. Wat is het toch een prachtige sport”, aldus DOK.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie