Een kleine tien terrastafels zijn om 12.00 uur bezet op het Museumplein in Ede.
Een kleine tien terrastafels zijn om 12.00 uur bezet op het Museumplein in Ede. Frans de Kleuver

Nog geen stormloop, maar terrassen Museumplein Ede zijn weer open

28 april 2021 om 12:21 Corona

EDE Storm liep het nog niet, woensdagmiddag om 12.00 uur op het Museumplein in Ede. Maar de opluchting was voelbaar. Na ruim zes maanden mochten de terrassen om die tijd weer open. De uitbaters hebben de terrassen weer uitgezet en hebben daarnaast hun uiterste best gedaan om het geheel mooi aan te kleden. 

De horecazaken sloten vorig jaar op woensdag 14 oktober om 22.00 uur hun deuren vanwege de toen aangescherpte coronamaatregelen. Dit was dus nog ruim twee maanden voordat in december de strengere lockdown in ging. 

Vanaf vandaag zijn de terrassen van de horecagelegenheden dus weer open. Maar zonder regels is dat zeker niet. Vooraf moet onder meer gereserveerd worden en de terrassen zijn open van 12.00 tot maximaal 18.00 uur. Aan een tafel mogen maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand zitten, tenzij het gaat om personen uit hetzelfde huishouden en kinderen tot en met 12 jaar.

Bekijk alle regels hier.  

Het hele Museumplein staat vol met terrastafels en -stoelen. De horeca is er weer klaar voor, al is de openstelling nog beperkt.
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie