Afbeelding
Ted Walker

Politie deelde in gemeente Ede 318 avondklokboetes uit

29 april 2021 om 16:00 Corona Coronavirus

EDE In ruim drie maanden tijd schreef de politie in de gemeente Ede 318 boetes uit voor het overtreden van de avondklok. Woensdagochtend liep de avondklok voor het laatst ten einde. Landelijk werden er meer dan 95.000 avondklokboetes uitgeschreven. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde politiecijfers.

De avondklok werd ingesteld als coronamaatregel en was sinds zaterdagavond 23 januari van kracht. In de eerste maanden gold de avondklok van 21.00 tot 04.30 uur, eind maart werd dit verlaat naar 22.00 uur. Op een overtreding stond een boete van 95 euro: de politie deelde voor meer dan negen miljoen euro aan boetes uit.

IMPACT Volgens de politie heeft het handhaven van de avondklok een ‘behoorlijke impact’ gehad op de samenleving en op het werk van agenten. Volgens de politie kwam de verbindende taak van de politie door de vrijheidsbeperkende maatregelen onder druk te staan. Agenten moesten vaker repressief optreden dan gebruikelijk en werden vaker ingezet door een toename aan demonstraties, zoals te lezen is in een persbericht van de politie.

Kijk op onderstaande kaart voor het aantal door de politie uitgeschreven boetes voor het overtreden van de avondklok per gemeente.


Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie