Monique Maas zet zich wekelijks in op Kinderboerderij De Oude Hofstede om de pony's en de andere dieren te verzorgen.
Monique Maas zet zich wekelijks in op Kinderboerderij De Oude Hofstede om de pony's en de andere dieren te verzorgen. Doriet Willemen
Vrijwilliger in beeld

‘Altijd iets te doen op kinderboerderij’

5 mei 2021 om 11:40 Maatschappelijk

EDE 2021 is het Jaar van de Vrijwilliger. Vrijwilligerswerk heb je in allerlei soorten en maten, net zoals er ook heel veel verschillende vrijwilligers bestaan. In deze rubriek vertellen mensen uit Ede (of uit een van de omliggende dorpen) wat zij voor vrijwilligerswerk doen en waarom.

Naam: Monique Maas
Leeftijd: 48
Woonplaats: Ede
In het dagelijks leven: Solution Manager ICT
Vrijwilligerswerk: Dierverzorger en begeleider
Organisatie: Kinderboerderij De Oude Hofstede
Quote: ‘We hopen binnenkort iedereen - jong en oud - weer te verwelkomen op de kinderboerderij om te leren over (en van) de dieren.’

LAMMETJES Op Kinderboerderij De Oude Hofstede is de lente duidelijk begonnen. De lammetjes lopen in de wei en jonge geitjes springen in het rond. Maar er zijn nog veel meer dieren te vinden - wel ongeveer 100 - en die hebben allemaal verzorging nodig. Monique Maas is één van de vrijwilligers die zich daarvoor inzet: ,,Een ochtend per week help ik met voeren en verzorgen van de dieren. Ook mest ruimen hoort daarbij, maar dat maakt mij niet uit. Ik vind het hartstikke leuk om hier bezig te zijn tussen en met de dieren.”

ALLERGIE Vier jaar geleden begon Monique op de kinderboerderij als vrijwilliger: ,,Vanwege allergie van mijn vriend kunnen we thuis niet meer huisdieren hebben dan onze kat. Om toch iets met dieren te doen ben ik hier als dierverzorger begonnen. Bovendien is het een leuke, sociale plek. Tegenwoordig help ik op de boerderij ook bij het inwerken van de stagiaires en ik ben bezig met het opzetten van coaching met pony’s.”

NOOIT KLAAR Dankzij de inzet van ongeveer zestig vrijwilligers kan de kinderboerderij haar activiteiten steeds iets verder uitbreiden ,,Het werk hier is nooit klaar”, vertelt Monique. ,,Naast de verzorging van de dieren, gebeurt er hier nog veel meer: de moestuin schoffelen, de vijver vernieuwen, een muurtje verven, een informatiebord plaatsen en ga zo maar door. We kunnen altijd mensen gebruiken om te helpen met dit soort klusjes. Er zijn hier zoveel verschillende dingen te doen.”

ONTMOETINGSPLEK Monique hoopt dat de kinderboerderij binnenkort weer open mag: ,,We zijn er toch voor het publiek. Iedereen is hier welkom en we willen graag vertellen over de dieren hier. Een uitstapje naar de boerderij wordt door kinderen en hun (groot)ouders vaak gecombineerd met een bezoekje aan de naastgelegen speeltuin. En tegenwoordig is hier ook een picknickveld en een groenleefpark. Overal staan bankjes en er wordt gewerkt aan een koffiecorner. Kortom, het is hier een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.”

De volgende keer vertellen Anke de Geit en Teuny Bouw over hun inzet als juf bij de Speeltuinvereniging Harskamp.

Dit artikel wordt u aangeboden door meerdere samenwerkende vrijwilligersorganisaties. ,,Vrijwillige inzet, voor iedereen is er iets passends. Graag willen we samen met u gaan ontdekken wat dat is. Bel daarvoor Malkander: 0318-208080.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie