Afbeelding
Ted Walker

Bestuurder aangehouden na ongeval op de Rijksweg in Ede

9 mei 2021 om 00:05 Ongeval

EDE Op de Rijksweg (N224) in Ede vond zaterdagavond een ongeval plaats. Een BMW raakte na een lange remweg in de middenberm ramde daar een boom om vervolgens in tegengestelde richting tot stilstand te komen. Een tweede auto die betrokken was bij het ongeval liep geen schade op. De bestuurder van deze auto werd door de politie aangehouden. Een inzittende van de BMW, een meisje, werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de Laarwoud, in de richting van Arnhem.

De aanleiding van het ongeval zou een twist in de relationele sfeer zijn geweest die in het verkeer zijn weerslag had. De verdachte werd door de politie aangehouden op basis van artikel zes van de Wegenverkeerswet. Dit houdt in dat hij er van verdacht wordt schuld te hebben aan een ongeluk waarbij letsel te betreuren is. Van de verdachte nam de politie een adem- en speekseltest af. Of de andere bestuurder dezelfde behandeling kreeg is niet bekend. Hij werd ook naar het politiebureau vervoerd maar dan voor het afleggen van een verklaring.

Wat er precies gebeurt is kon de politie zaterdagavond nog niet zeggen. De verkeersspecialisten van de dienst verkeersongevallen analyse (VOA) van de politie kwamen ter plaatse om sporen vast te leggen en zo de toedracht in kaart te brengen. Van de Rijksweg was gedurende de afhandeling van het ongeval één rijstrook afgesloten. Ook kon het verkeer niet linksaf de wijk Kernhem in.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie