Afbeelding
Sander van Glist / Méér Muziek in de Klas

Koningin Máxima viert succes muziekonderwijs: bokaal voor gemeente Ede

10 mei 2021 om 20:19 Onderwijs

EDE Steeds meer partijen zetten zich in voor beter en diverser muziekonderwijs op Edese scholen en dat blijft niet onopgemerkt. De landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas heeft daarom vandaag een bokaal uitgereikt aan Cultura-directeur Gerry Poelert. Daarbij was ook koningin Máxima aanwezig.

Koningin Máxima bezocht vandaag als erevoorzitter van de stichting Méér Muziek in de Klas Radio Kootwijk, waar verschillende afspraken werden bekrachtigd voor structureel muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Daarnaast werd, op gepaste wijze binnen de huidige coronamaatregelen, gevierd hoe goed het gaat met het muziekonderwijs in Gelderland en Overijssel. Het bezoek was onderdeel van de campagne ‘50dagenmuziek’ van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de 50e verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied.

IN HET ZONNETJE Op veel basisscholen in de gemeente Ede gebeurt er steeds meer op het gebied van muziekeducatie. Vonden leerkrachten het eerder nog spannend om muziekles te geven, nu zijn er steeds meer leerkrachten die enthousiast zijn over het geven van muziekles in de klas. Met veel energie zetten steeds meer partijen zich volop in voor beter en diverser muziekonderwijs op school. Een positieve ontwikkeling die ook de landelijke organisatie Méér Muziek in de Klas niet onopgemerkt is gebleven. Tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij ook erevoorzitter koningin Máxima aanwezig was, werd de gemeente Ede daarom vandaag in het zonnetje gezet. Namens alle betrokken partijen nam Gerry Poelert, directeur/bestuurder van Cultura, een bokaal in ontvangst om te vieren wat er in de gemeente Ede al is bereikt op het gebied van muziekeducatie.

Een kort verslag van het bezoek is te zien in het AVROTROS programma Koningin Máxima; een leven vol muziek, dat wordt uitgezonden op zondag 16 mei, 20.55 uur, NPO 1.

Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie