Afbeelding
Pixabay

Edese initiatieven organiseren activiteiten voor jonge mantelzorgers

22 mei 2021 om 16:00 Maatschappelijk

EDE De Week van de Jonge Mantelzorger komt eraan. Van 1 tot en met 7 juni worden verschillende activiteiten georganiseerd voor kinderen of jongeren die opgroeien met een ziek, beperkte of verslaafd gezinslid. Dat is maar liefst 1 op de 5 jongeren. Om deze jonge mantelzorgers te ondersteunen organiseren verschillende Edese initiatieven activiteiten voor hen waar ze kunnen ontspannen, lotgenoten kunnen ontmoeten en ondersteuning kunnen krijgen. 

Zo organiseert Malkander op 3 juni een sportieve ontspannings- en ontmoetingsactiviteit. Mantelzorgers kunnen van 16.00 tot 18.00 uur klimmen en klauteren op het Survival Team Ede parcours aan de Langekampweg 22. Het dragen van oude kleren wordt met klem geadviseerd. Er zijn twee groepen tijdens het parcours: van 6 tot 12 jaar en van 12 tot 18 jaar. Aanmelden kan via jmzgo@malkander-ede.nl.. Meer informatie over de organisatie is te vinden via www.malkander-ede.nl/jmzgo.. 

Daarnaast faciliteert Solidez Mantelzorg een digitale bijeenkomst van mantelzorgcafé ‘Zomergeluk’ op 9 juni. De bijeenkomst wordt georganiseerd om jonge mantelzorgers te ondersteunen en helpen met klachten als somberheid, vermoeidheid, (over)belasting en verminderde veerkracht. Tijdens de bijeenkomst worden er een aantal oefeningen gedaan en handvatten uitgereikt om de bovenstaande klachten te tackelen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie