Kees van Wonderen
Kees van Wonderen fotoerikpasman.nl

Kees van Wonderen promoveert met Go Ahead Eagles

13 mei 2021 om 08:38 Voetbal

BENNEKOM In zijn eerste jaar als hoofdtrainer, heeft Kees van Wonderen direct een groot succes behaald. Door een 0-1 zege bij Excelsior promoveert Go Ahead Eagles direct naar de eredivisie.

Het was woensdagavond een zeer spectaculaire laatste avond in de Keuken Kampioen Divisie, waarin Cambuur Leeuwarden al een paar weken geleden kampioen werd. De beste kaarten waren voor De Graafschap. Een overwinning op het uitgespeelde Helmond Sport zou voldoende zijn voor de tweede plaats en promotie. In Doetinchem kwam de regen met bakken uit de hemel, en moest de ontmoeting tijdelijk gestaakt worden.

Ondertussen won Go Ahead Eagles net voor tijd met 0-1 bij Excelsior. Vervolgens moest de ploeg van Van Wonderen meer dan een uur wachten tot De Graafschap was uit gevoetbald. Die wisten ondanks een groot aantal kansen niet te scoren. Daardoor kon Van Wonderen en zijn ploeg feest gaan vieren. Die ploeg stond voor de winterstop nog op een veertiende plaats.

Een mooi succes dus voor de 52-jarige Bennekommer, die als trainer assistent was bij Bennekom, FC Twente en het Nederlands elftal. Ook was hij bondscoach van Oranje Onder 18 en 17.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie