Afbeelding
AberMedia

Automobilist (22) zwaargewond bij ongeval in De Valk

14 mei 2021 om 09:55 Ongeval

DE VALK Een 22-jarige automobilist uit de gemeente Ede is donderdagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de Lage Valkseweg in De Valk.

De bestuurder van een Volvo stationwagen verloor rond 17.15 uur nabij de kruising met de Koudhoornweg door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig. De auto kwam daarna in de rechter berm terecht en schoot vervolgens over beide rijbanen naar de andere kant van de weg, waar de wagen zich met de zijkant in een boom boorde. 

Hulpdiensten, waaronder meerdere eenheden van de politie, twee ambulances, voertuigen van brandweer De Valk en Barneveld en een traumahelikopter, werden gealarmeerd.

Het slachtoffer zat bekneld en is uit de auto gehaald door de brandweer. Daarna is de bestuurder door ambulancemedewerkers en de trauma-arts van een Mobiel Medisch Team gestabiliseerd en met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht.

De Lage Valkseweg werd tussen de Koudhoornweg en de Westenengseweg tijdelijk afgesloten in verband met onderzoek van verkeersdeskundigen (VOA) van de politie.

De 22-jarige bestuurder wordt verdacht van het rijden onder invloed. Hiervoor is er bloed afgenomen.

Afbeelding
Een ernstig ongeval op de Lage Valkseweg.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie