Melvin van der Voort is klaar voor de seizoensstart
Melvin van der Voort is klaar voor de seizoensstart SWPN Racingteam

Motorcoureur Melvin van der Voort kijkt uit naar seizoensstart

16 mei 2021 om 13:32 Overig

EDE De 15-jarige Edese motorcoureur gaat komend weekeinde (21-23 mei) zijn debuutjaar op de Yamaha R6 beginnen.

Van der Voort maakt deel uit van het SWPN-team, partner van Stichting Zorgeloos Kind, en komt uit in het IDM-kampioenschap 2021. In de IDM Supersport 600 categorie start het raceseizoen officieel in Oschersleben (Duitsland).

SWPN kan ondanks de beperkte (reis)mogelijkheden terugkijken op een goede voorbereiding. Het team dat ondersteund wordt door Yamaha Motor Europe, branche Benelux testte met Melvin van der Voort in Valencia en Barcelona. Ook heeft de jonge talentvolle Edenaar trainingsmeters gemaakt op het circuit van Hockenheim. Voor Melvin van der Voort was het voornamelijk zaak om veel te leren en vooruitgang te boeken tijdens zijn debuutjaar op de Yamaha R6. De 15-jarige coureur slaagde hier uitstekend in.

,,Ik ken het circuit van Oschersleben met de Yamaha R3. Met de Yamaha R6 zal het toch wel heel anders zijn, maar ik verwacht geen problemen om hierop aan te passen. Zelf ben ik ook erg benieuwd waar ik in het veld zal staan, maar hierin leg ik mezelf geen druk op. Leren en finishen, zijn op dit moment mijn belangrijkste doelen. De voorbereiding op het seizoen is goed verlopen. Ik heb veel progressie gemaakt en begin steeds meer één te worden met de R6. Ik ben er klaar voor”, reageert Melvin zelfbewust.

Doordat de eerste twee IDM-evenementen op de Lausitzring en Sachsenring zijn afgelast, bestaat de kalender nu nog uit zeven raceweekenden te beginnen op de Motorsport Arena in Oschersleben.

Net als vorig jaar worden de wedstrijden voorlopig onder strenge regels en maatregelen afgewerkt. Zo mag er nog geen publiek aanwezig zijn en mag iedere rijder maar zeer beperkt teamleden meebrengen naar het circuit. Positief is wel, dat de races weer live te bekijken zijn op het YouTube- en de social mediakanalen van het IDM. Zowel de IDM Superbike 1000 als IDM Supersport 600 klasse rijden twee races in Oschersleben.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie