Mr. Karen Verhoef, van Circles-Mediation.
Mr. Karen Verhoef, van Circles-Mediation. Arjan van Bruggen
De specialist

‘Een scheiding samen goed regelen’

18 mei 2021 om 18:31 Zakelijk

EDE Als je gaat scheiden dan ga je door een emotionele achtbaan. En tegelijk moeten er in deze moeilijke periode ook belangrijke zaken geregeld worden. Praktische, juridische, financiële. Maar ook alles rondom de kinderen. Waar moet je beginnen?

MEDIATION Een mediator gaat met beide partners om de tafel voor de begeleiding. De situatie wordt in kaart gebracht en alle relevante onderwerpen worden stap voor stap besproken. De mediator geeft per onderwerp de benodigde informatie en opties, zodat er goede keuzes worden gemaakt.

DINSDAG 09.30 UUR Er staat een afspraak gepland met B en M voor een eerste kennismaking. Ze zijn gehuwd in gemeenschap van goederen en hebben een koopwoning. Ze hebben drie kinderen van 17, 15 en 10 jaar. Waar moeten ze aan denken?

WONING Een van de belangrijkste zaken is de woning. De woonsituatie na scheiding zorgt vaak voor onrust en onzekerheid, zo ook bij B en M. ,,Wie neemt de woning over? Waar gaat de ander wonen? Moet de woning worden verkocht? Welke opties hebben we?” De wensen en mogelijkheden worden besproken, waarbij ook gekeken wordt wat financieel haalbaar is.

Een convenant is een overeenkomst waarin alle afspraken worden vastgelegd. Dit zijn onder andere afspraken over de verdeling van het vermogen. B en M: ,,Hoe wordt het spaargeld verdeeld? Wat gebeurt er met de inboedel? Hoe wordt de overwaarde van de woning verdeeld?” Allemaal onderwerpen die met de mediator worden besproken. Verder komen er in het convenant afspraken over partneralimentatie en pensioenen.

OUDERSCHAPSPLAN Voor de kinderen moet er een ouderschapsplan komen, waarin afspraken komen te staan over de zorg- en opvoedingstaken, de omgangsregeling en de kosten van de kinderen. B en M laten door de mediator een berekening maken, zodat ze een goed inzicht hebben in hun financiële situatie na scheiding.

Het is fijn als een onpartijdige mediator het proces begeleidt en ervoor zorgt dat aan alles wordt gedacht. Met duidelijke informatie, tips en een goed inzicht in de financiële situatie na de scheiding. Dat geeft rust en vertrouwen voor de toekomst.

BEGELEIDING VAN A TOT Z Circles-Mediation is specialist op het gebied van scheidingen en biedt volledige begeleiding bij de scheidingsprocedure. Met een duidelijk stappenplan en aandacht voor alle financiële, juridische en emotionele zaken. En heel belangrijk: met ruime aandacht voor de kinderen.

mr. Karen Verhoef

Dit artikel wordt u aangeboden door Circles-Mediation, mr. Karen Verhoef. Bergstraat 2B in Ede, tel. 06-51507539, info@circles-mediation.nl, www.circles-mediation.nl. Kijk op de website voor e-books en checklists. Een eerste kennismaking is gratis en vrijblijvend.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie