Hans Spitsbaard heeft zijn plek gevonden bij Puro.
Hans Spitsbaard heeft zijn plek gevonden bij Puro. Ted Walker

Hans Spitsbaard maakt patisserie bij Puro

19 mei 2021 om 12:39 Zakelijk

EDE Hij won de titel in het programma ‘Heel Holland bakt’ in 2017, liep stage bij diverse grote namen in de patisseriewereld en heeft nu zijn eigen keuken binnen Puro Gelato & Caffè. Hans Spitsbaard is de koning te rijk. ,,Ik kwam hier om ijs te leren maken, maar aan ijs kom ik inmiddels bijna niet meer toe.’’

door Ted Walker

,,Hij stond vorig seizoen op een mooie, zonnige dag bij ons in de rij’’, vertelt Rik Jansen, eigenaar van de ijssalon. ,,Mijn vader en ik herkenden hem en vonden het leuk dat hij bij ons een ijsje kwam halen. Verder hadden we op dat moment niet veel tijd omdat het erg druk was. Later hadden we het er samen over en besloten we hem een berichtje te sturen. Misschien zouden we samen een keer een lekkere ijssmaak kunnen bedenken of zo. Maar dat hoefden we niet meer te doen, want diezelfde avond stuurde hij ons een berichtje via Facebook.’’

VAN DE BESTE LEREN ‘Ik ben op zoek naar een parttime uitdaging, zou ik bij jullie ijs mogen leren maken’, stond er in het bericht aan Rik en vader Ben. ,,Ik altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden en kennis’’, vertelt Hans Spitsbaard. ,,De patisserie kende ik inmiddels goed, maar van ijs had ik nog geen kaas gegeten. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een ijssalon die mijn smaakpapillen aansprak. Bij Puro kwam ik vaker vanuit mijn woonplaats Doorwerth, en zo is het idee ontstaan om het hen te vragen. Ik wilde het van de beste leren.’’

SPECIALITEIT In eerste instantie zou Spitsbaard drie dagen bij Puro gaan werken. Maar het aantal dagen dat hij aanwezig was liep al snel uit de hand. ,,En nu, nog geen jaar later, heb ik een vast contract en mijn eigen patisserie binnen de salon. Wat ik zoals maak? Van bourgondische taarten, zoals een cheesecake, appeltaart en dat soort lekkernijen tot de kleine patisserie; een bavarois gebakje met een mooi binnenkantje met een ander smaakje, een lekkere, krokante bodem en een mooie chocolade versiering bovenop. En bonbons natuurlijk. Wat ik het leukste vind om te doen? Ehm, ja, bonbons maken is wel mijn specialiteit. In alle recepturen is heel veel tijd en chocolade gaan zitten. Maar onze klanten zijn er enthousiast over, dus het was het waard. En nu genieten van de zomer en kijk ik stiekem vooruit naar het einde van het jaar, want dat is echt mijn tijd’’, zegt Hans Spitsbaard genietend van het vooruitzicht.

Deze advertorial wordt u aangeboden door Puro Gelato & Caffè. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie