Afbeelding
Foto door form PxHere

Letselschade opgelopen?

19 mei 2021 om 11:30 Partnercontent

Wat moet u doen als u een ongeval is overkomen? Letselschade kunt u oplopen bij een incident. Het kan veroorzaakt worden door een ander, maar natuurlijk ook door uzelf. Het oplopen of toedoen van letselschade is een erg vervelende situatie. Daarom is het enorm belangrijk om te weten wat er precies gedaan moet worden. Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht helpt u daar graag bij!

Wat is letselschade eigenlijk?

Letselschade is materiële en immateriële schade die u kunt lijden als gevolg van lichamelijk en/of psychisch letsel. Materiële schade (geld) kunnen medische kosten of een ziekenhuisopname zijn. Immateriële schade (psychische schade) kan bijvoorbeeld een verkeerstrauma zijn.

Zoals hierboven al aangegeven, kan een incident door iemand anders zijn veroorzaakt. Dan heeft u recht op schadevergoeding. Soms heeft u zelfs recht op schadevergoeding als u het ongeval zelf heeft veroorzaakt, bijvoorbeeld wanneer u een verkeersfout maakt tijdens het fietsen en daardoor door een auto wordt aangereden. Bij Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht worden de slachtoffers juridische hulp geboden. De letselschade juristen van JBL&G regelen alles voor de slachtoffers.

Er kunnen verschillende oorzaken van letselschade zijn, hieronder worden er een aantal genoemd:

  • Verkeersongeval
  • Arbeidsongeval
  • Ongeluk tijdens vakantie
  • Gebeten door een hond
  • Letselschade door een paard
  • Ongevallen in privésfeer

Voor al deze incidenten is het belangrijk om het letselschadeproces goed te doorlopen. Bovenstaand zijn een aantal voorbeelden van incidenten die u kunnen overkomen. In alle gevallen moeten er juridische stappen worden gezet om uw schadevergoeding te claimen, hiervoor heeft JBL&G letselschade juristen tot uw beschikking die zich inzetten voor uw belangen. Uw persoonlijke jurist voert de juridische discussies voor u, bijvoorbeeld over de aansprakelijkheid. 

Schadevergoeding

Heeft u letselschade opgelopen? Dan is degene die verantwoordelijk is voor het ongeval verantwoordelijk voor uw letselschade. Degene die u aangereden heeft, terwijl u op de fiets zat. Of uw baas, wanneer het ongeval op de werkvloer plaatsvond. Er zijn alleen erg veel verschillende soorten schadevergoedingen. Op welke schadevergoeding heb ik precies recht? Hoeveel schadevergoeding heb ik eigenlijk recht op? Deze vragen kunnen de letselschade juristen van Juridische Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht voor u beantwoorden.

Waar u zelf natuurlijk al wel aan dacht, zijn de doktersrekeningen of het eigen risico dat u kwijt bent. De letselschade juristen zetten alle mogelijke schadevergoedingen voor u op een rij, om er zoveel mogelijk voor u uit te halen. De slachtoffers staan bij ons altijd centraal.

Smartengeld

Naast de schadevergoeding, is er ook smartengeld dat uitgekeerd kan worden aan de slachtoffers. Het smartengeld wordt door een aansprakelijkheidsverzekeraar uitgekeerd als iemand een ongeluk is overkomen en daar letsel aan heeft overgehouden. Smartengeld is alle schade, naast de materiële schade. Denk hierbij aan lichamelijke pijn en littekens. Het is de financiële compensatie voor uw leed. JBL&G kan gratis advies geven over smartengeld. 

De specialisten van Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht staan graag voor u klaar om u advies te geven over uw letselschadezaak. De juristen geven altijd kosteloos advies!

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie