Afbeelding
Pixabay

College wil nieuwe brandweerkazerne aan Peppelensteeg

20 mei 2021 om 12:20 Politiek

EDE De brandweer Ede is op zoek naar een nieuwe locatie voor hun kazerne. De huidige kazerne voldoet niet aan de wettelijke eisen en verplichtingen. De gemeente heeft het afgelopen jaar onderzoek gedaan naar mogelijke nieuwe locaties. Het college van burgemeester en wethouders is het eens met de nieuwe voorkeurslocatie en heeft ingestemd met de verhuizing van de brandweerkazerne naar de Peppelensteeg. 

Wethouder Peter de Pater: ,,Het leveren van adequate brandweerzorg dat voldoet aan alle eisen van deze tijd is prioriteit nummer 1 voor onze regionale brandweer. Daar hoort een kazerne bij die voldoet aan alle eisen en verwachtingen. Het is mooi dat uit er door locatie onderzoek een geschikte nieuwe plek is gevonden. Zo is de brandweerzorg voor Ede ook in de toekomst goed geregeld.”

PEPPELENSTEEG Uit het haalbaarheidsonderzoek komt de Peppelensteeg naar voren als de beste locatie voor een nieuwe brandweerkazerne. De Peppelensteeg is een plek waar de brandweerkazerne goed past en ook goed bereikbaar is. Vanaf deze locatie kan sneller hulp worden geboden dan vanaf de huidige locatie. De voorkeurslocatie van de brandweer aan de Proosdijerveldweg is niet mogelijk. De kazerne heeft meer ruimte nodig dan kan op deze plek, ook is er op deze plek geen mogelijkheid om geluidsoverlast te beperken. 

HAALBAARHEIDSONDERZOEK De brandweer heeft de gemeente in januari 2020 gevraagd om mee te werken aan een zoektocht naar een nieuwe locatie voor de brandweerkazerne. Hiervoor is het afgelopen jaar gewerkt aan een haalbaarheidsonderzoek waarbij een aantal locaties zijn bekeken welke het meest geschikt is. Daarbij is gekeken naar onder andere bereikbaarheid van een locatie, de kosten voor het geschikt maken en de toekomstbestendigheid. 

VOLGENDE FASE Nu het college van burgemeester en wethouders akkoord is met de verdere ontwikkeling van de Peppelensteeg als nieuwe locatie voor de brandweerkazerne, kan de gemeenteraad reageren op de plannen. De gemeenteraad ontvant meer informatie over de plannen en er zal op 3 juni tijdens de oordeelsvormende raadsvergadering over doorpraten. Op 17 juni neemt de gemeenteraad een besluit over de voorkeurslocatie. 

Met het raadsbesluit voor deze locatie gaat de gemeente aan de slag met het uitwerken van de plannen. In samenspraak met de brandweer wordt er een architect gezocht voor het ontwerp en wordt de begroting voor de nieuwbouw opgesteld. De gemeenteraad neemt daarna een besluit over de plannen, het ontwerp en de begroting.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie