Bewoners van de Bremlaan willen hun woonomgeving een mooie groene invulling geven met behulp van Ede Doet.
Bewoners van de Bremlaan willen hun woonomgeving een mooie groene invulling geven met behulp van Ede Doet. Google Streetview

Trafohuisje verstoort groene plannen bewoners Bremlaan

21 mei 2021 om 17:30 Wonen

EDE Bewoners van de Edese Bremlaan hebben het initiatief genomen voor een mooie groene invulling van grond in hun woonomgeving. Dit doen zij in het kader van Ede Doet. Wat schetst hun verbazing: Liander heeft ineens een trafohuisje op het hetzelfde groenperk in gedachten. Waarom is in dit geval geen inspraak met de bewoners georganiseerd, vraagt fractievoorzitter Gabriëlle Hazeleger (GemeenteBelangen). Zij heeft van netbeheerder Liander begrepen dat er kennelijk nog veel meer trafohuisjes in de bebouwde omgeving nodig zijn. Wie beslist eigenlijk over de plek waar deze huisjes komen te staan, is haar vraag.

De gemeente heeft het laatste woord, verzekert wethouder Geert Ritsema. ,,Het is een kwestie van afwegen van belangen. Aan de ene kant het belang van de inwoners en aan de andere kant is een goed functionerende elektriciteitsvoorziening ook van belang. We willen sneller internet en daar heb je voorzieningen voor nodig. Wijkbeheerders zijn het eerste aanspreekpunt.”

Het kan zijn dat bij een goedbedoeld initiatief toch moet worden ingegrepen. Dan is er volgens de wethouder sprake van een ,,overstijgend belang.” Hij geeft toe dat in dit geval de communicatie met de bewoners van de Bremlaan niet goed is verlopen. Er is een opstalrecht aan Liander verleend. ,,De gemeente heeft de plicht om goed te communiceren en dat is hier niet gebeurd.” 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie