Afbeelding
Damon Teerink

Melvin van der Voort debuteert supersterk in IDM Supersport 600 klasse

23 mei 2021 om 15:58 Overig

EDE De Edese 15-jarige coureur Melvin van der Voort kan terugkijken op een sterk debuutoptreden in de IDM Supersport 600 klasse in Oschersleben. 

De coureur van SWPN wist na een geweldige inhaalrace zevende te worden in de eerste race op een half natte baan, nadat hij als vierentwintigste moest starten. In de tweede race, in opnieuw lastige omstandigheden, eindigde Melvin op zijn Yamaha R6 keurig als twaalfde. 

Voor Melvin van der Voort begon afgelopen seizoen zijn debuutseizoen in de IDM Supersport 600 klasse. De 15-jarige coureur had ook nog niet eerder met de Yamaha R6 op het circuit van Oschersleben gereden. De vrije trainingen stonden ook in het teken van veel leren en stap voor stap progressie maken. Dat lukte goed en ook tijdens de kwalificaties van zaterdag wist Melvin opnieuw flinke vooruitgang te boeken. De coureur van SWPN haalde maar liefst anderhalve seconden van zijn tijd af en kwalificeerde zich als vierentwintigste voor zijn debuutraces in de IDM Supersport 600 klasse.

De jonge Edenaar zorgde voor een grote verrassing in de eerste race. De baan was gedeeltelijk nat bij de start en de jonge coureur profiteerde hier optimaal van. Van der Voort kwam razendsnel naar voren en vond zelfs de aansluiting bij de groep die streed voor de podiumposities. Ook toen het droger werd wist de coureur uit Ede zich in de voorste gelederen te handhaven. Toen het weer begon te regenen kwam er een rode vlag en werd Melvin op een uitstekende zevende plaats geklasseerd in zijn debuutrace op de Yamaha R6. 

De tweede race begon op een droge baan. Binnen een paar ronden kwam de jonge coureur goed in zijn ritme en wist hij zich na vijf ronden op te werken naar een vijftiende positie. Nadat de race wegens de harde regen tijdelijk werd afgebroken, wist Melvin in het vervolg op te klimmen en eIndiase in het deelnemersveld in de tweede race als twaalfde.

Een sterk debuutweekend op de Yamaha R6 in het IDM.

De tweede ronde van het IDM Supersport 600 kampioenschap staat gepland in het weekend van 11 t/m 13 juni. Er wordt dan gereden op het circuit van Most in Tsjechië. 

REACTIE ,,Het was mijn eerste weekend in IDM Supersport 600 en ook op een circuit waar ik nog niet eerder met de Yamaha R6 had gereden. Vanaf P24 op de grid was het een aparte eerste race. Ook de tweede race was bijzonder. Een goede start, na veel regen onderbroken en er kwam een herstart op een volledig natte baan en dat was even schakelen, maar ook nu een paar plaatsen weten te pakken en op P12 gefinisht. Super goed weekend gehad en alle omstandigheden wel meegemaakt waar ik goed mee kon omgaan, dus ik ben heel tevreden”, aldus Melvin van der Voort.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie