De Kunstfactorij
De Kunstfactorij De Kunstfactorij

Afval-jungle in de Kunstfactorij

23 mei 2021 om 16:17 Lokaal Deel je nieuws

We gaan beginnen! In de Kunstfactorij, de nieuwe creatieve hotspot in t centrum van Bennekom, starten we deze week met het geven van creatieve workshops. We beginnen op donderdagmorgen met Ouder & Kinderworkshops, een workshop waar je samen met kind, kleinkind of oppaskind lekker gaat knutselen. De nadruk ligt hier op samen, samen werken, samen beleven en samen ontdekken wat je kunt maken van materialen die je vaak al in huis hebt. De ene keer maken we een vrolijke trommel, de andere keer heb je dikke pret door samen te schilderen met handen en voeten. Deze workshop is van 10.30 tot 11.30 uur en is bestemd voor kinderen tussen 2 en 4 jaar. Kosten 10 euro per workshop. We geven deze workshop om de week en starten op 27 mei.

Op donderdagmiddag mogen kinderen van de basisschool zich uitleven in de Afval-jungle. De Afval-jungle is een werkplaats waar kinderen hun eigen creativiteit kunnen ontdekken. We werken hier met ‘ogenschijnlijk’ waardeloos materiaal, zoals restanten textiel, doosjes, knopen of oude cd’s. De workshops zijn steeds wisselend van techniek. We gaan bv. afvalinsecten maken, vlekkenbeesten, een puzzelcollage maar ook een kijkastje. Bij de workshops staan duurzaamheid en hergebruik hoog in het vaandel. Deze workshops worden elke donderdagmiddag gegeven, je kunt per keer inschrijven. Kinderen zijn welkom tussen 14.30 en 16.00 uur, de kosten voor deze workshop bedragen 9 euro per keer. Bij de workshops worden uiteraard de richtlijnen van het RIVM gevolgd.

Deze workshops in de Kunstfactorij worden gegeven door Jenny Barten, docent beeldende vorming met jarenlange ervaring. In de zomervakantie starten we met nog veel meer uitdagende workshops, hopelijk voor jong en oud.

Voor informatie over alle activiteiten van de Kunstfactorij zie www.dekunstfactorij.nl of volg ons op facebook. De Kunstfactorij is een creatieve hotspot op Dorpsstraat nummer 11 in Bennekom. In de Kunstfactorij is kunst te zien van lokale kunstenaars en verkopen we unieke kunstzinnige cadeaus. Ook verzamelen we waardevolle restmaterialen en gunnen die een tweede leven in onze workshops en onze kinderfeestjes. De workshopruimte is ook per dagdeel te huur. En hopelijk kunnen we vanuit de Kunstfactorij dit jaar weer een spetterend Kunstfestival voor Kinderen organiseren!

Workshopruimte in de Kunstfactorij
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie